FC Dordrecht gaat in onderwijs

Met een onhoudbare strafschop van wethouder Bert van de Burgt op het grote Playing for Success WOW factor gatendoek en een feestelijke proefles is vandaag het startschot gegeven voor het Playing for Success leercentrum in het Riwal Hoogwerkers Stadion van eerstedivisieclub FC Dordrecht. Het leercentrum opent begin volgend jaar haar deuren voor de eerste groep leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs.

Playing for Success is een naschools programma voor kinderen van 9 tot 14 jaar die – om welke reden dan ook – een ‘boost’ kunnen gebruiken. Omdat het op school niet lekker loopt, ze niet lekker in hun vel zitten, weinig weerbaar zijn, faalangstig zijn of zelf geloven dat ze niet goed kunnen leren. Playing for Success draagt bij aan een betere motivatie en meer zelfvertrouwen met een naschools programma in een motiverende en uitdagende omgeving.

“Playing for Success is leren met een WOW-factor”, zegt Niek Barendregt van stichting Openbaar Primair Onderwijs in Dordrecht (OPOD), voorzitter van de stuurgroep die mede verantwoordelijk is voor de komst van het leercentrum. “We laten kinderen ervaren dat ze wel degelijk kunnen leren en dat leren zinvol is én leuk kan zijn. De inhaalslag die ze maken, heeft grote effecten op hun zelfbeeld en zelfvertrouwen.”

“Het programma bestaat uit speelse activiteiten die aan het stadion en het voetbal zijn gerelateerd. Denk aan het maken van een wedstrijdverslag of het berekenen van het aantal zitplaatsen in het stadion. De opdrachten dragen bij aan de taal- en rekenontwikkeling en de computervaardigheden van de deelnemers.”

Cees van der Poel, algemeen directeur ad interim van FC Dordrecht: “Als voetbalclub heb je ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Gezien het educatieve en sociale karakter
en de nadruk op participatie, is Playing for Success bij uitstek een project dat bij Dordrecht past.”

Het convenant voor de komst van het nieuwe leercentrum werd ondertekend door vertegenwoordigers van Dordtse Schoolvereniging, Dordtse Vrije School, FC Dordrecht, H3O, Ikra/Sipor, Johan de Wit gymnasium, Playing for Success Nederland, Scholen van Oranje, Skoba, Stedelijk Dalton Lyceum, SWV, OPOD, Wellant college. Wethouders van de Burgt en Reynvaan tekenden namens gemeente Dordrecht.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.