FC Dordrecht gaat in eigen huis voor resultaat

De donderdagochtendtraining startte wat later dan gepland. Door sneeuwval moest eerst het veld sneeuwvrij worden gemaakt. Staf en selectie benutten de tijd om een video-analyse van de komende tegenstander sc Heerenveen te bekijken. Daarna werden de mannen nog even de wei in gestuurd en volgde een ontspannen training met veel afwerkoefeningen richting de wedstrijddag.

Hoofdtrainer Ernie Brandts gaf de opstelling nog niet prijs, maar liet wel doorschermen dat er ‘weinig reden tot veranderen’ is. De 1-0 overwinning op Excelsior van afgelopen zaterdag biedt de staf voldoende aanknopingspunten om tegen Heerenveen op herhaling te gaan. Sowieso bewaren de Schapenkoppen warme herinneringen aan het eerste treffen met de Friezen in Heerenveen. Toen werd bij de seizoensouverture met 2-1 gewonnen. De Friezen in eigen huis verslaan, lukte behalve FC Dordrecht tot nu toe alleen Heracles.

Brandts verwacht in het Riwal Hoogwerkersstadion een moeilijke wedstrijd: “Heerenveen herbergt veel kwaliteit. Het is een goed voetballende ploeg en tegen Vitesse was het rendement bijvoorbeeld ook heel hoog. Tegen Utrecht speelden ze weer anders, maar werd het uit het niets 1-1. Dus ook in de omschakeling zijn ze gevaarlijk. Heerenveen is verder dan toen wij de eerste keer tegen ze speelden, maar dat geldt ook voor ons. Er is bij ons vertrouwen na de winst op Excelsior en de fouten die we in de eerste seizoenshelft uit onervarenheid maakten, maken we nu niet meer zo snel. Er zit meer slimheid in de ploeg en iedereen is wakker geschud. Wij gaan in eigen huis voor een resultaat.”

Niet inzetbaar zijn Giovanni Korte (kuit), Andwelé Slory (kuit), Ricky van Haaren (enkel). Ibrahim Toure is hersteld van een hamstringblessure. Hij volbracht de afsluitende training zonder klachten, maar de wedstrijd tegen Heerenveen komt mogelijk nog iets te vroeg voor hem. Jeffry Fortes maakt wel weer deel uit van de wedstrijdselectie. Hij keerde donderdag terug van de Afrika Cup. De nieuwe aanwinst Fernando Lewis is speelgerechtigd. Brandts is blij met de rappe aanvaller: “Fernando heeft in zijn eerste drie dagen bij de club een uitstekende indruk gemaakt. Zowel op het veld als daarbuiten. Hij is snel, beheerst en heeft een goede voorzet. Het kan maar zo zijn dat hij morgen begint.”

FC Dordrecht – sc Heerenveen 20.00 uur

Op wedstrijddagen zijn de kassa’s van het stadion één uur voor aanvang van de wedstrijd open (tenzij anders aangegeven).

Toegangskaarten zijn alleen op vertoon van een clubkaart of seizoenkaart verkrijgbaar.
Je kan een clubkaart bestellen met behulp van dit inschrijfformulier ClubCard 14-15 (PDF, 372 kB).
Per club of seizoenkaart kunt u dit seizoen twee kaarten aanschaffen.
Let op: heeft u al een (seizoen)clubkaart van een andere club dan kunt u geen andere clubkaart aanvragen!

Kaarten zijn te koop bij verkooppunten van Ticketbox  of online
Bij Ticketbox betaalt u een toeslag van €3,50 per kaartje. Online betaalt u € 1,00 toeslag per kaartje.
Op wedstrijddagen kunt u een uur voor de aftrap een kaartje kopen zonder een toeslag te betalen. We kunnen alleen niet garanderen dat er nog voor alle tribunes kaarten beschikbaar zijn.

De administratie heeft geen voorverkoop.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.