FC Dordrecht – FC Volendam

Morgen worden er bij de ingang weer gratis programmaboekjes uitgedeeld bij de ingang.
In het programmaboekje leest u o.a. over de historische wedstrijd, de column van Kees Klok en Emile van de Velde en de voorbeschouwing op de wedstrijd tegen de nummer één, FC Volendam.
Om alvast in de stemming te komen voor de wedstrijd, hebben we de voorbeschouwing alvast op de website geplaatst.

FC Dordrecht besluit een turbulente week met de belangrijke thuiswedstrijd tegen de koploper van de Jupiler League FC Volendam.
De Wijdbroeken uit het knusse Noord-Hollandse vissersdorp zijn doorgaans te beluisteren op 100%NL, maar vandaag laten zij de microfoon voor wat het is en maken zij de gewaagde uitstap naar onze Tempel der Beschaving.
Dit doen de Palingboeren met de volle wind in de zeilen, want met twee overtuigende driepunters en een doelsaldo van +5 wordt de ranglijst door Het Andere Oranje aangevoerd. Dit prille succes komt niet uit de lucht vallen.
Sinds jaar en dag heeft FC Volendam een bewierookte jeugdopleiding. Ook dit seizoen zijn er weer jonge talentvolle spelers doorgebroken. Kijk bijvoorbeeld vanavond naar de jonge Volendamse spits Bert Steltenpool en rechtsbuiten Van Son. Dit jonge grut wordt bij de hand genomen door de teruggekeerde routiniers Kees Kwakman en goalgetter Jack Tuyp. De laatste werd overigens door commentator Sierd de Vos op 53 jaar oud geschat. Een uitspraak die ons terug doet grijpen op een Volendams gezegde die luidt: Jej bakke um wel bruin, moe je een knal vejr je arses? Jack is trouwens pas 31 jaar oud.

Waar binnen de Westerse geschiedenis de overstap van De Koning naar een Molenaar niet per se een gelukkige is gebleken, werkt deze wijziging in Volendam tot dusver prima uit.
De jonge hoofdtrainer Robert Molenaar, die in zijn tijd als speler bij Leed United de imposante bijnaam ‘The Terminator’ droeg, is dit seizoen begonnen aan zijn eerste klus als eindverantwoordelijke op het hoogste niveau.
De 1-4 winst op degradant NAC Breda en de 2-0 overwinning thuis tegen FC Den Bosch hebben Molenaar geen windeieren gelegd. Met de mix van een reservekeeper van MVV, een gewezen rechtsback van De Graafschap, good-old Henny Schilder, twee teruggekeerde routiniers en een half dozijn zelf opgeleide talenten meldt Molenaar zich met Volendam in de top van de Jupiler League.

Door (zelfbenoemde) kenners wordt FC Volendam samen met FC Eindhoven gezien de best voetballende ploeg in de Eerste Divisie. Een compliment waaraan wij Schapenkoppen de afgelopen jaren ook menig keer aan ten deel zijn gevallen. Het bestvoetballende Eindhoven kende aan de Krommedijk al zijn Waterloo.
Nu aan ons FC Dordrecht de taak dat ook de Palingboeren in Dordt achter het net zullen vissen. Een tip voor Van den Ham en zijn mannen: krijg vanavond tegen Volendam geen rood mee of tegen.
Vraag aan NAC en Den Bosch maar waarom..

Tekst: Rolin De Heijer
Foto: Erwin Spek

Voor de wedstrijd FC Dordrecht – FC Volendam zijn kaarten te koop voor alle thuisvakken.
U kunt terecht bij de administratie tot 17.00 uur, op de wedstrijddag vanaf 19.00 uur bij de kassa.
U heeft geen clubkaart nodig.

Alle informatie over de kaartverkoop vindt u hier: https://fcdordrecht.nl/kaartverkoop/toegangsprijzen-losse-kaartverkoop/

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.