FC Dordrecht en Van den Ham uit elkaar

Na de pijnlijke nederlaag in Eindhoven maandagavond heeft FC Dordrecht besloten tot een ingrijpende verandering en per vandaag afscheid genomen van trainer Harry van den Ham. Met dit vertrek komt een vroegtijdig einde aan de derde ambtsperiode van de Utrechtse oefenmeester.

Van den Ham was vol overtuiging aan het seizoen begonnen en bleef geloven in de mogelijkheden van zijn selectie, maar op ruim een kwart van de competitie was dat nog niet tot uitdrukking gekomen. “De omstandigheden hebben ook niet echt meegezeten, maar op deze manier verder gaan bood ons inziens te weinig perspectief”, aldus een toelichting van de clubleiding.

De cijfers op de ranglijst werken in de voetballerij doorgaans in het nadeel van de trainer, dat lot is Harry van den Ham nu ook ten deel gevallen. Nadat het verwachtingsbeeld tot verbetering ook in Eindhoven geen gestalte kon krijgen, leek een ingrijpen onvermijdelijk geworden.

“Natuurlijk is het nooit leuk om een dergelijk besluit te moeten nemen. We zijn samen aan het seizoen begonnen met de bedoeling er iets moois van te maken. Harry heeft zelf een grote inbreng gehad in de samenstelling van de selectie en zag potentie in zijn spelersgroep. Om welke reden dan ook, het komt er niet uit. Dan komt het moment dat je een beslissing moet nemen”, verklaart algemeen directeur Hans de Zeeuw.

Over de opvolging van Van den Ham is nog niets bekend. De beschikbare assistenten zullen de honneurs voorlopig waarnemen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.