FC Dordrecht en SPON gaan samenwerken!

Afgelopen dinsdag werd er in de businessclub van FC Dordrecht een samenwerkingscontract ondertekend tussen FC Dordrecht en SPON. De voetbalclub gaat stageplekken aanbieden voor leerlingen van SPON.

SPON staat voor specialisten in passend onderwijs. Zij geven onderwijs en begeleiding aan leerlingen van 4 tot 20 jaar met een specifieke onderwijs- en ondersteuningsvraag. Bij FC Dordrecht zullen leerlingen twee keer in de week onder begeleiding stagelopen in het stadion, in de horeca of bij de grasmeester. Leerlingen kunnen dan leren koken, helpen mee met schoonmaken of maken het veld op tijd in orde voor de wedstrijd.

“Voor deze kinderen is het heel goed om wat zij in de klas leren, ook in de praktijk uit te voeren. Daarvoor hebben wij andere mensen nodig die de ruimte daarvoor hebben en dan is zo samenwerking als dit heel belangrijk. Bij FC Dordrecht zeggen ze letterlijk jij hoort erbij en dat hebben die leerlingen nodig. Ze kunnen hier nieuwe talenten ontdekken en leren de vaardigheden die je nodig hebt als werknemer’’, aldus Christa van Delen, voorzitter College van Bestuur van Spon. ‘’Een mooi voorbeeld is dat twee leerlingen van mijn school hier een paar weken stage hebben gelopen bij de grasmeesters. Toen hebben ze ontdekt dat ze werken met groen heel erg leuk vinden. Nu lopen ze binnenkort stage bij Drechtsteden, wat hun werkplek voor later zou kunnen worden. In zo’n voorbeeld kan je zien dat deze samenwerking een enorme mooie ervaring kan worden voor deze leerlingen,’’ vult Ingrid Donkervoort aan. Directeur van basisschool de Stroom, een van de basisscholen aangesloten bij Spon.

De samenwerking kwam tot stand toen er in de corona-tijden de vraag was vanuit Spon voor een leeromgeving of plek waar leerlingen stage kunnen lopen. Uiteindelijk is er toen contact gelegd met FC Dordrecht en zijn er stageplekken gecreëerd. Dat beviel zo goed dat er nu een samenwerkingsovereenkomst is getekend. De club vindt het fantastisch dat het een maatschappelijke verantwoordelijkheid kan nemen en deze kinderen een stageplek kan aanbieden.

‘’Ik vind zelf appeltaarten het leukste om te maken’’, zegt Toine, een van de trotste stagiairs bij FC Dordrecht. Samen met zijn andere klasgenoten kookt hij het eten voor de spelers en helpt hij in de horeca. Daar maken ze appeltaarten, gevulde speculaas en boterkoeken die zij vervolgens verkopen. Heb je nu al honger? Je kan bestellen via telefoonnummer: 0646340765 via WhatsApp voor een boterkoek, appeltaart of gevulde speculaas! ”We zouden het enorm tof vinden als mensen komen bestellen, dan hebben we het lekker druk,” aldus de trotse leerlingen van SPON.

 

Foto mogelijk gemaakt door Thymen Stolk | Dordt centraal

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.