FC Dordrecht en Feyenoord voetballen voor het goede doel

FC Dordrecht heeft woensdagavond een benefietduel gespeeld tegen Feyenoord. De Dordtenaren wisten ondanks het goede spel geen doelpunten te maken en verloren met 2-0.

De benefietwedstrijd tegen Feyenoord werd gespeeld voor het goede doel, het Sophia Kinderziekenhuis. Dordrecht begon met dezelfde elf als afgelopen vrijdag, alleen de rugnummers waren verschillend.

De Rotterdammers traden aan met een elftal vol reserves en wissels aan tegen de Dordtenaren maar overtuigend waren zij niet. De gehele eerste helft waren de teams in evenwicht en waren er weinig tot geen kansen. Hier en daar werden er speldenprikjes uitgedeeld maar tot een echt gevaarlijke schot kwam het niet. FC Dordrecht speelde vrijuit en maakte het Feyenoord af en toe nog knap lastig. Daniels en Pisas zorgden op de flanken voor veel dreiging maar de eindpass op Thomas ontbrak. Diezelfde Thomas was in de lucht oppermachtig tussen Dammers en Nieuwkoop, die hun handen vol hadden aan de Fransman. Het duel was in evenwicht, ook op het scorebord tot kort voor rust. Na een aanval speelde Feyenoord Kramer aan die van dichtbij de bal langs doelman Antman en tekende voor de 1-0.

De tweede helft was een helft voor de wissels om hun kunsten te laten zien aan het publiek. Wissel na wissel werd doorgevoerd door beide partijen. Dordrecht speelde net als in de eerste driekwartier een prima wedstrijd maar zag een doelpunt uitblijven. De ingebracht Da Cruz zorgde regelmatig voor gevaar bij Vermeer. Ruim twintig minuten voor het einde was het opnieuw Kramer die het net wist te vinden. FC Dordrecht bleef aanzetten met de hoop op een doelpunt, maar een verdiende eretreffer bleef uit. Alessio Da Cruz kreeg vlak voor tijd nog een opgelegde kans op de 2-1 maar zag zijn inzet gekeerd worden door Vermeer.

Scoreverloop:
43’ 1-0 Kramer
68’ 2-0 Kramer

Opstellingen:
Feyenoord: Vermeer, Vejinovic, Woudenberg, Nieuwkoop (46’ Wehrmann), Gustafson, Kramer, Dammers, Knoester, Hamer, Robertha (65’ Kuyt) en El Hankoouri (66’ Bangura)

FC Dordrecht: Antman, Hilgen (46’ Oosterlen), Amevor, De Nooijer, Statia (73’ Kingsale), Vleugels (87’ Wijkhuijs), Kramer (81’ Pinas), Godee (56’ Touré), Daniels (46’ Da Cruz), Thomas (81’ Berenstein) en Pisas (70’ Slabbekoorn).

Bijzonderheden: arbiter Nijhuis hield zijn kaarten op zak.

Tekst: Niels Beenakkers
Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.