FC Dordrecht draagt bij aan verkeersveiligheid

Van 11 tot en met 21 november is de Business club en de parkeerplaats van FC Dordrecht de thuisbasis voor de Mercedes-Benz RoadSense.

Hierbij dragen zowel FC Dordrecht als Mercedes-Benz bij aan de verkeersveiligheid voor jongeren van 14-16 jaar. Bijna 1000 jongeren uit regio Drechtsteden zullen hier hun eerste rij ervaring opdoen. Helaas is het verkeer doodsoorzaak nummer 1, zowel FC Dordrecht als Mercedes-Benz hopen hiermee een bijdrage te leveren aan de bewustwording en de verkeersveiligheid.

Roadsense bijna drie jaar in Nederland
RoadSense is een initiatief van de Mercedes-Benz DrivingAcademy (MBDA) en ging maart 2011 van start in Amsterdam. Het verkeerseducatieprogramma laat jongeren kritisch stil staan bij het thema verkeersveiligheid. Dat gebeurt door middel van groepsdiscussies, klassikale oefeningen en praktijkoefeningen waarbij de jongeren onder begeleiding van instructeurs en op een afgesloten terrein zelf mogen rijden in auto’s van de Mercedes-Benz DrivingAcademy.

Sinds de start van RoadSense hebben bijna 11.0000 scholieren het programma gevolgd. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft onderzoek gedaan naar de effecten van RoadSense. De belangrijkste conclusies uit dit onderzoek zijn dat jongeren na het volgen van het programma beter bewust zijn van risico’s in het verkeer. Bovendien levert het een positieve bijdrage aan het verantwoordelijkheidsgevoel van deze jongeren. De inhoud van het RoadSense-programma sluit naadloos aan bij actuele schoolthema’s als verkeersveiligheid, weerbaarheid, zelfredzaamheid, risicobewustzijn, sociale veiligheid en goed burgerschap.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.