FC Dordrecht boekt klinkende zege op Achilles’29

FC Dordrecht heeft uitstekend zaken gedaan op in eigen huis door te winnen van Achilles’29. De Schapenkoppen wonnen met 3-0 en staan nu op negen punten voor op de concurrent.

FC Dordrecht begon vrijdagavond aan de laatste wedstrijd van 2016, tegen Achilles’29. Een wedstrijd waar beide teams lang naar uitkeken, voor de ranglijst een uiterst belangrijk duel tussen de nummers negentien en twintig van de Jupiler League. De thuisploeg begon met één wijziging aan de wedstrijd ten opzichte van het vorige duel, Da Cruz verving de geblesseerde Berenstein.
Het was een eerste helft waarin in de beide partijen erg afwachtend speelde. Achilles zakte vanaf het begin terug op eigen helft en liet de Dordtenaren het spel maken. De ploeg van De Nooijer zocht lange tijd naar een gaatje in de defensie van De Heikanters maar het echte gevaar bleef uit. Achilles’29 wilde ten koste van alles de nul houden maar na ruim een half uur voetballen op de Krommedijk was daar de openingstreffer van de Schapenkoppen. Het was Boogers met de steekpass op Bradley de Nooijer die Ibrahima Touré in stelling bracht op de 1-0 binnen te schieten. Een opluchting voor FC Dordrecht en haar fans. De thuisploeg speelde veel beter, alsof er een last van de schouders was afvallen.

De tweede helft begon echter wat stroef, gelukkig zorgde Alessio Da Cruz al snel voor de verdubbeling van de stand waardoor de moed wegzakte bij de tegenstander. De Schapenkoppen heersten op de eigen Krommedijk. De Groesbekers konden vaak alleen maar achter de bal aanlopen of de bal het net in zien vliegen. Alvin Daniels tekende na een uur op de klok voor de derde treffer van de avond schoot de wedstrijd op slot. Voor het eerst dit seizoen was de overwinning na een uur al binnen voor de ploeg van trainer Gérard de Nooijer. Oud-FC Dordrecht doelman Robbert te Loeke had een zware avond op de Tempel der Beschaving. De goalie kreeg met knallen van Da Cruz, Boogers en Thomas veel werk te verrichten. De ploeg van Meijers probeerde nog wel de eretreffer te forceren mee te nemen naar Groesbeek maar Tim Coremans liet zien waar hij het best in is en dat is ballen tegen houden. Opnieuw de nul voor FC Dordrecht en heeft drie wedstrijd op rij niet niet verloren. Het was een duel waar ploeg veel plezier aan beleefde, net als de supporters die al even gewacht hadden op de tweede thuisoverwinning van het seizoen. De winterstop is aangebroken en Dordt gaat met een goed gevoel de Kerst en het nieuwe jaar in.

Scoreverloop
31′ 1-0 Touré
49′ 2-0 Da Cruz
62′ 3-0 Daniels

Opstellingen:
FC Dordrecht: Coremans, Van Wermeskerken, Amevor, Alkan, De Nooijer, Boogers (86’ Chacon), Kramer, Touré (87’ Vleugels), Da Cruz, Thomas en Daniels (90’ Hilgen)
Achilles’29: Te Loeke, Beijer, Raterink (77’ Van Riel), Van de Beek, Sürmeli, Boogers, Hemmink, Van Steen, Dekkers (69’ Elders), Popalzay en Sequeira

Bijzonderheden: arbiter Blank gaf een gele kaart aan De Nooijer (FC Dordrecht) & Dekkers, Elders, Beijer, Raterink en Sürmeli (Achilles’29)

Tekst: Niels Beenakkers
Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.