FC Dordrecht blijft steken op gelijkspel

Na de geweldige overwinning van FC Dordrecht in Sittard van vorige week werd er gehoopt op een mooi vervolg. Dit vervolg moest er komen tegen, de nummer zes van de Jupiler League, VVV-Venlo. De Schapenkoppen begonnen met dezelfde basiself als tegen Fortuna.

FC Dordrecht begon sterk aan de wedstrijd. Dit was van korte duur omdat VVV Venlo een punt wilde pakken zonder veel inspanning te moeten verrichten. VVV  Venlo speelde pover en zonder inspiratie, hierdoor maakte ze het moeilijk voor de Schapenkoppen. Dordrecht wilde voetballend en aanvallend spelen, maar door het spel van de Limburgers werd dit snel de kop ingedrukt. Dordrecht had de gehele wedstrijd het betere van het spel en het meeste balbezit van de twee, maar zonder een verschil te kunnen maken op het scorebord.

Grote kansen, doelpunten blijven uit
Na precies een kwartier voetballen in de eerste helft raakte Gravenberch geblesseerd aan de voet en werd door de ‘magische’ spons weer opgelapt. Hij rende meteen het veld in zonder toestemming en hield de bal binnen waarmee hij zelf een aanval op zette. Deze ludieke actie werd levensgevaarlijk, want arbiter Manschot liet doorgaan en door de actie kreeg Gravenberch uiteindelijk zelf de bal terug en schoot, met een zwabber die naar buiten draaide, op de paal.

Kort voor rust kwam Dordrecht met de schrik vrij nadat Aktaou in de fout ging. Van Wermeskerken haalde het wippertje van Resida op het allerlaatste moment van de doellijn nadat deze Te Loeke al had gepasseerd.

Voetballend Dordrecht, pover VVV

De tweede helft begon VVV met een bekend gezicht voor de fans van Dordrecht. Kristiaan Haagen maakte zijn invalbeurt op bekende bodem. De nummer acht en zes van de Jupiler League creëerde weinig. De geel-zwarte haalde alle snelheid uit de wedstrijd, waardoor Dordrecht het lastig kreeg en niet vooruit kon voetballen. Twintig minuten voor tijd counterde Dordrecht en werd er bijna gescoord. De wegsprintende Lumu legde op het laatste moment de bal af op Janga, die op zijn beurt de bal in de handen van Deckers bezorgde. Steenvoorden zorgde nog voor de laatste kans van de Schapenkoppen. De volley van de verdediger kwam terecht in de handen van de VVV doelman.

Opstellingen
FC Dordrecht: Te Loeke, Van Wermeskerken, De Greef, Steenvoorden, Aktaou, Fortes, Gravenberch, Chaco, Lumu, Janga (71″Arias) en Daniels
VVV Venlo: Deckers, Rutten (46″Haagen), Promes, Buwalda, Fleuren, Post, Nijholt, Seuntjes, Opoku, Resida (75″V. Crooij) en Hunte

Bijzonderheden: Scheidsrechter Manschot gaf geel aan Resida (VVV-Venlo)

Tekst: Niels Beenakkers
Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.