FC Dordrecht blijft ongeslagen in openingsduels

FC Dordrecht is al sinds 2010 ongeslagen in het openingsduel en ook dit jaar is dat het geval. Trainer Gérard de Nooijer start het nieuwe seizoen met een 1-1 gelijkspel tegen FC Oss.

Dordt bovenliggend
FC Dordrecht begon met een veel nieuwe gezichten aan het nieuwe seizoen. De nieuwste aanwinst was Joris Kramer, die gehuurd wordt van AZ. De Schapenkoppen waren het eerste deel van eerste helft de betere ploeg. De eerste kans die de Dordtenaren hadden kwam uit een corner, maar deze miste de juiste richting.

Af en toe kwamen de Brabanders er gevaarlijk uit zoals met Boere, die van dichtbij voorlangs schoot. Niet lang na de enorme kans van FC Oss was daar de eerste treffer van het nieuwe seizoen voor FC Dordrecht. Verdediger Erol Alkan was de man die de vrije trap van Vleugels via de onderkant van de lat het doel inkopte.

Dordrecht was lang de bovenliggende partij en deelde af en toe speldenprikjes uit, maar verder kwam de ploeg van De Nooijer nog niet. Doelman Coremans maakte hier en daar uitstekende reddingen. Een hiervan werd veroorzaakt door arbiter Blank die in de weg stond van een Dordtse pass en een grote kans voor FC Oss inluidden.

Uit het niets was daar de gelijkmaker van Lazic. Aan zijn doelpunt zat een luchtje van buitenspel, maar werd goedgekeurd door de arbitage.

Kansen in overvloed
Dordrecht begon de tweede helft zoals het begon aan de eerste, aanvallend. Via Toure, die hard op doelman Mous schoot, en Alkan, die opnieuw gevaarlijk werd uit een corner, kreeg Dordt de nodige kansen.

Via de kluts was het bijna Kramer die zijn eerste doelpunt kon maken, maar hij zag zijn poging gekeerd worden door Mous. Het was een regen aan kansen voor de ploeg uit Dordrecht, maar het doelpunt bleef uit. Ook via een geweldige rush van Bradley de Nooijer kregen de Dordtse aanvallers de bal niet in het net.

De ploeg van Gesthuizen kwam heel zelden voor het doel van Coremans en liet zich ver inzakken, maar Dordt kon daar niet van profiteren. Zo bleef de ploeg steken op een 1-1 gelijkspel op de Krommedijk.

FC Dordrecht is het nieuwe seizoen begonnen met een gelijkspel en zal over een week aantreden in Utrecht tegen Jong Utrecht.

Scoreverloop
16’ 1-0 Alkan
37’ 1-1 Lazic

Opstellingen

FC Dordrecht: Coremans, Van Wermeskerken, Alkan, Amevor, B. De Nooijer, Toure, Berenstein, Kramer, Arias, Vleugels en Daniels.

FC Oss: Mous, Piqué, Statie, Bakx, Stuy van den Herik, Boere (72’ Mathieu), Kamaci, Lazic (78’ Falkenstein), Jansen, Janssen en El Aissati (88’ Van den Ouweland).

Bijzonderheden: arbiter Blank gaf geel aan Bradley de Nooijer, Coremans (FC Dordrecht), Stuy van den Herik, Statie, Mathieu en Bakx (FC Oss)

Tekst: Niels Beenakkers
Foto’s: Kay in t Veen

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.