FC Dordrecht blij met kunstgras

“Morgen zullen de vrachtwagens al het veld van FC Dordrecht oprijden, we gaan namelijk op kunstgras voetballen”,  riep technisch manager Marco Boogers vandaag enthousiast.  FC Dordrecht sloot deze week een financieel uiterst aantrekkelijke deal met een garantie dat de nieuwe mat straks meekan naar het nieuwe stadion. In onderhoud en huur wordt bovendien aanzienlijk in de kosten bespaard. Dit driedubbele voordeel heeft de club over de streep getrokken.

“We kunnen nu zeven dagen per week gebruik maken van ons hoofdveld. Niet alleen voor de wedstrijden van het eerste maar ook van de beloften en we kunnen in het stadion trainen. Wat ook meespeelt is dat we vorig seizoen een aantal wedstrijden moesten verplaatsen naar de maandag wegens het slechte weer. Met kunstgras zal dat minder snel gebeuren”.

Op de toekomst voorbereid
Naar verwachting zullen alle Jupiler League Clubs in de toekomst overgaan op kunstgras.  Op dit moment spelen Almere City FC, SBV Excelsior, FC Volendam, FC Oss, FC Den Bosch en VVV-Venlo al op kunstgras. FC Dordrecht grijpt de kans om alvast een sprong vooruit te maken en zal samen met Helmond Sport aankomend seizoen op kunstgras gaan spelen. Bij de bouw van onze nieuwe stadion kan het gras naar de nieuwe accommodatie worden verplaatst.

TenCate Grass
Het kunstgras zal worden verzorgd door Greenfields een dochteronderneming van TenCateGrass. Zij hebben in een zogenaamde tender de Cooperatie Eerste Divisie (CED) weten te overtuigen van hun hoogwaardige kwaliteit. Dit bedrijf heeft in de zomer van 2012 op succesvolle wijze hun kunstgrassysteem geïntroduceerd in de Eredivisie.

Natuurlijk kunstgras
Er gaat natuurlijk niks boven een perfect natuurlijke grasmat. Maar gezien de weersomstandigheden in Nederland  is het niet altijd realistisch om eisen te stellen aan natuurgras als wedstrijdveld. Bij de ontwikkeling van het kunstgras is natuurgras als standaard gebruikt en het met behulp van de moderne technologie verder geperfectioneerd.  Eigenschappen als veerkrachtigheid, uitstraling en heel belangrijk, het balgevoel zullen op ons nieuwe veld niet van echt gras te onderscheiden zijn.  Kortom: de nieuwe grasmat biedt voor zowel de spelers als het publiek alleen maar voordelen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.