FC Dordrecht bijna compleet voor wedstrijd tegen Excelsior

Ilias Haddad en Giovanni Korte trainden vrijdagochtend uit voorzorg apart van de groep. Beide spelers hebben pijntjes, maar hun inzetbaarheid voor zaterdag lijkt niet in gevaar te komen.

Zeker niet van de partij is Rihairo Meulens. De Antilliaan is nog onvoldoende hersteld van zijn voetblessure en werkt een individueel herstelprogramma af.

Hoofdtrainer Ernie Brandts wilde vrijdag niet te veel nadruk leggen op de ongelukkig verloren wedstrijd tegen NAC Breda:
“We hebben deze week veel getraind op afronding. Dat was waar het in de laatste wedstrijden aan ontbrak. We creëren trainingsvormen waarin spelers leren nadenken over wat er gebeurt als we de bal verliezen. In de drang naar voren en de wil om te winnen, moet je niet de restverdediging vergeten. Dat is een leerproces en dat kost tijd. Alleen, tijd heb je niet veel. We moeten nu punten pakken. Kansen creëren we genoeg. Als dat niet zo was, zou ik me pas echt zorgen maken. Spelers weten het echt zelf wel wanneer ze hadden moeten scoren. Ik vind het belangrijk om ze juist vertrouwen te geven. Ons spel geeft ook alle reden om vertrouwen te hebben.”

Brandts liet weinig los over hoe FC Dordrecht de Rotterdammers gaat bespelen: “Excelsior is niet bang om te voetballen en ze scoren vrij makkelijk. Ook uit de omschakeling. Daar hebben we met onze trainingen op ingespeeld. Maar de meeste aandacht gaat in onze trainingen altijd uit naar ons eigen team en naar aanvallend voetbal, want daar ligt onze kracht.”

Informatie voor supporters:
Toegangskaarten zijn zaterdag 20 september nog te koop bij Jan op het station van Dordrecht. Jan staat tussen 16.30 uur en 17.00 uur bij de eettenten op perron 1 met de laatste kaarten.

Om 17.05 uur vertrekken de meeste supporters per trein naar Blaak. Vanaf dat punt lopen we in een gezellige supportersmars naar Woudestein.

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.