Erop en erover voor Fortes

Jeffry Fortes heeft vrijdag met FC Dordrecht maar één doel. Winnen van VVV-Venlo, dat is waar het om gaat. De rechtsback vindt het heerlijk om een sterke tegenstander tegen te hebben. Nu moet het gebeuren voor de Schapenkoppen

Noem één speler die in het Seacon Stadion – De Koel – geen tweehonderd procent wil geven. Fortes kan hem niet bedenken. Na het gelijke spel tegen FC Volendam (3-3) van vorige week is FC Dordrecht uit op revanche. “Het maakt niet uit of we nu tegen Achilles’29 of VVV-Venlo spelen”, zegt hij. “We vliegen er vol op. Ooit komen de wedstrijden waarin de prijzen worden verdeeld. Iedereen moet er staan.”

Zijn team heeft iets recht te zetten. De uitslag tegen FC Volendam kwam hard aan. “Die voelt als twee nederlagen”, stelt Fortes. “Eén: we hebben niet gewonnen terwijl dat noodzakelijk was, twee: het gat van negen punten voorsprong is verdwenen. Persoonlijk bekijk ik het positief dat we tweede staan. Het is makkelijker als je weet dat je in de achtervolging moet dan dat je er voor moet vrezen.” 

VVV-Venlo heeft nog geen een keer bovenaan gestaan in de Jupiler League. Het team heeft vijf punten minder dan koploper Willem II en is dus ook nog in de race voor de titel. “Als zij druk gaan zetten, komt er ruimte voor onze snelle buitenspelers”, weet Fortes. “Die weten dan meestal wel wat ze moeten doen.”

Met die ruime weet Fortes ook wel raad. Hij gaf deze maand al een aantal assists. “En dat als rechtsback. Het gaat heerlijk met mij”, vindt hij. “Ik wil graag het team blijven helpen.” Dat kan door tegen VVV-Venlo verdedigend zijn taken uit te voeren en voorop te gaan in de strijd. FC Dordrecht gaat er tegenaan, net zoals Fortes dat altijd doet. Erop en erover.

Tekst: Maarten de Jong
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.