Eredivisie niet ver weg voor Gosens

Het kan snel gaan, beseft Robin Gosens. Nog drie wedstrijden winnen en dan is FC Dordrecht gepromoveerd naar de Eredivisie. Of de tiener dan blijft, weet hij nog niet. Eerst zondag VVV-Venlo proberen te verslaan. De Schapenkoppen staan er prima voor.

De finale van de Jupiler Play-offs is binnen handbereik. Donderdag won FC Dordrecht in Limburg met 1-3 van de ploeg van René Trost. Zaterdag trainden de Zuid-Hollanders voor het laatst in aanloop naar de return tegen VVV-Venlo in eigen huis. “We zeiden al dat we niet uit kunnen rusten”, vertelt Gosens. “In het voetbal gebeuren gekke dingen. We staan er met deze tussenstand wel prima voor.” 

FC Dordrecht voetbalde in Seacon Stadion – De Koel – met name voor rust uitstekend. “Die was heel aardig van ons, we lieten goed positiespel zien”, meent Gosens. “Het is zuur dat zij even later tegen hebben gescoord, maar dat doelpunt komt ons denk ik niet duur te staan. We moeten VVV opnieuw kunnen pakken.” 

De statistieken spreken in Dordts voordeel. Beide teams troffen elkaar dit seizoen drie keer. Even zo vaak ging de overwinning naar het team van trainer Harry van den Ham. Huurling Gosens speelde nog bij Vitesse toen FC Dordrecht in eigen huis met 5-0 won. Zondag, bij de tweede wedstrijd aan de Krommedijk, is hij wel van de partij.
“We willen met onze supporters achter ons nog een keer voor de overwinning gaan. Dat betekent dat we niet in gaan zakken. Als zij op voorsprong komen, denken ze misschien dat er nog iets te halen valt. Dat is absoluut niet de bedoeling”, geeft Gosens aan. “Wij moeten vroeg scoren. Dan kunnen we daarna ons eigen spel spelen.”

Bij een goed resultaat plaatst FC Dordrecht zich voor de finale van de Jupiler Play-offs. Gosens droomt stiekem al van de Eredivisie. De kans bestaat dat hij daar komend seizoen sowieso speelt. FC Dordrecht heeft hem namelijk gehuurd van Vitesse. “Maar ik heb gezegd dat we pas na de play-offs praten over mijn toekomst”, vertelt de linksbenige speler. “Ik weet nog niet of ik hier komend seizoen speel of niet.” Een ding is zeker: voor Gosens komt de Eredivisie steeds dichterbij.

Tekst: Maarten de Jong

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.