Er bloeit iets moois op

FC Dordrecht pakt uit met zege in Helmond

Er bloeit iets moois op bij FC Dordrecht. De 0-3 triomf bij de onttroonde lijstaanvoerder Helmond Sport beklemtoonde het succes van de brede selectie en de mogelijkheden die deze spelersgroep in zich herbergt.

FC Dordrecht in Noord-Brabant, het is een succesvolle combinatie. De vierde reis deze voetbaljaargang naar die provincie leverde de derde zege op, na eerdere triomfen bij FC Den Bosch (competitie) en Willem II (beker) en een gelijkspel bij FC Oss. De triomf in Helmond onderstreepte echter vooral de potentie die de groep van interim-trainer Harry van den Ham heeft.

Van den Ham beklemtoont al weken dat hij wisselgeld heeft. Wisselgeld dat zich uitbetaalt, want ondanks het ontbreken van Wilmer Kousemaker, Jessy Mayele, Johan Versluis, Roderick Gielisse en Rogier Molhoek -de middenvelder verstapte zich tijdens de warming-up en voelde een pijnscheut in de knie die hem het spelen belette- bleek FC Dordrecht kwalitatief nauwelijks aangetast. Jeffrey Rijsdijk, die op de bank zou zijn gestart, pikte het geweldig op en Jeffry Fortes speelde uitstekend als rechtsback. En Marvin Peersman, in ijltempo fit na een ernstige blessure, toonde als invaller ook al zijn klasse.

Alleen de eerste twintig minuten lag FC Dordrecht enigszins onder vuur in het Lavans Stadion waar de in competitieverband nog ongeslagen thuisploeg de bekergruwel bij XerxesDZB leek te willen wreken.

Maar de kansen keerden toen Rijsdijk de bal oppikte op en het speeltuig bij Moussa Kalisse belandde, die zijn derde basisoptreden sinds zijn terugkeer in Dordrecht opsierde met zijn derde treffer. Het was de inleiding tot een heerlijk avondje Helmond, alhoewel nog één keer de schrik om de Dordtse harten sloeg. Doelman Warner Hahn ging onder de bal door, maar zijn afschuwelijke taxatiefout bleef zonder gevolgen aangezien de glijdende Zarko Grabovac de bal over het verlaten doel tilde.

Meteen na de pauze deelden de Dordtenaren een flinke mentale tik uit. Moussa Kalisse hield de bal net binnen en lanceerde Jeffrey Rijsdijk die bij de eerste paal Lars Veldwijk op maat bediende: 0-2.

Davy Brouwers en Zarko Grabovac kregen nog wel riante kansen op de gelijkmaker, maar tussendoor geselde Mendes Rodrigues met een striemend schot de lat. FC Dordrecht kreeg steeds meer ruimte en profiteerde optimaal via een hogeschoolvoorbeeld van een counter met de ijzersterke Jeffry Fortes -hij denderde consequent over Emrullah Güvenc heen- als aangever en Kalisse wederom als afmaker.

De zege kreeg hiermee nog meer cachet en gaf FC Dordrecht vaste grond onder de voeten in de toplaag van de Jupiler League.

Opstellingen
Helmond Sport: Van der Steen; Siers, De Regt, Ter Horst (61. Quekel), Van Nuland; Kazlauskas (68. Guijo Velasco), Sequeira, Brouwers; Stachnik, Grabovac, Güvenc (79. Carlos David).
FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Amevor, Lima, Samoender (61. Peersman); Post, Rijsdijk, Alisic; Kalisse (79. Martina), Veldwijk, Mendes Rodrigues.

Bijzonderheden: Arbiter Rogier Honig gaf een gele kaart aan Emrullah Güvenc, Daniël Guijo Velasco en Erik Quekel van Helmond Sport en Garry Mendes Rodrigues en Danny Post van FC Dordrecht.

Tekst: Arco Bomgaars / AD
Foto: Ton van de Meulenhof / Helmond Sport

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.