Rentree Bjorn Vlasblom

Gisteravond maakte Björn Vlasblom voor het eerst na zes weken zijn opwachting op het veld. Met het beloftenelftal speelde de middenvelder een uur lang mee tegen FC Den Bosch. De wedstrijd eindigde danzij een doelpunt van Potkamp in de 2e minuut en een gelijkmaker vlak “voor rust in 1-1.

Vlasblom was afgelopen zomer aan zijn knie geopereerd waarna het herstel op schema verliep. In de competitie-opening was Björn derhalve van de partij: drie invalbeurten bij het eerste en vier volledige wedstijden bij de beloften. In de laatste ging het fout. Op 3 september tegen de reserves van NAC draaide zijn knie door nadat hij een bal had geblokt. Daarna volgde weer een proces van revalideren.

“Ik ben blij dat ik weer gespeeld heb”, zegt Vlasblom daags na de wedstrijd. “Het ging wel redelijk, maar in de rust voelde ik al dat mijn spieren stijf begonnen te worden. Ik heb zo lang niet gespeeld en wedstrijden zijn toch anders dan trainingen”.

De geboren Dordtenaar blijft daarom nog voorzichtig over zijn eigen optreden: “Na zo’n blessure moet je niet gelijk te veel willen. Ik zal mijn krachten weer op moeten bouwen, maar voorlopig heb ik een uur meegedaan. Het begin is er weer”.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.