Energiek Dordt partnership Koninklijke van Twist en FC Dordrecht

Samenwerking op het gebied van duurzame (nood)stroom en energiesystemen

Koninklijke van Twist gaat samen met FC Dordrecht en Energiek Dordt partners nieuwe energie creëren.
Leon Vlemmings, innovatiemanager FC Dordrecht: “Koninklijke van Twist is een prachtig Dordts familiebedrijf. Opgericht in 1836, al 186 jaar (!) vol in ontwikkeling en met de heer Norbert van Twist is nu de zesde generatie aan het roer. In de markt waarin de energietransitie in volle gang is blijven zij mee veranderen met hun producten en diensten. Wij zijn heel erg trots dat er met Koninklijke van Twist een zeer waardevolle partner gaat participeren binnen Energiek Dordt om samen nieuwe energie te creëren in Dordrecht en Drechtsteden.”

Koninklijke van Twist participeert ook in de reis naar de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal.
Ook Koninklijke van Twist gaat samen met FC Dordrecht, bedrijven, overheid, onderwijs, maatschappelijke organisaties de uitdaging aan om de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal te spelen op 19 mei 2023. Een collectieve challenge om duurzaamheidsdoelen versneld te realiseren. Voor de club, de stad en de regio. Samen met Koninklijke van Twist gaan we oplossingen bedenken hoe we (nood)stroom in het stadion tijdens de wedstrijd kunnen verduurzamen en op zoek gaan naar wat dat voor nieuwe ideeën en initiatieven kan opleveren voor Dordrecht en Drechtsteden.

Norbert van Twist, managing director Koninklijke van Twist:
Ondanks het feit dat je onze installaties en systemen overal ter wereld tegenkomt heeft Koninklijke Van Twist een zeer sterke betrokkenheid met de Drechtsteden en specifiek met de stad Dordrecht. In Dordrecht is het voor ons bedrijf begonnen en we zijn er nog steeds gehuisvest. Maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid zijn twee belangrijke pijlers binnen onze bedrijfsvoering. Beide aspecten komen samen binnen Energiek Dordt, voor ons is het dus een logische beslissing om hierin te participeren. We zijn ervan overtuigd dat we met onze innovatieve en duurzame energiesystemen een welkome bijdrage zullen leveren.

Energiek Dordt
FC Dordrecht investeert in een ontwikkelingstraject voor vijf jaar om gezond en waardevoller te worden voor de stad en de regio. Door de impact van het betaald voetbal op het gebied van verbinding, welzijn, economie, educatie en duurzaamheid te vergroten. Met Energiek Dordt bouwt FC Dordrecht met de verbindende kracht van het betaald voetbal als populair netwerk van 8,2 miljoen liefhebbers, aan een samenwerking tussen het betaald voetbal, bedrijfsleven, onderwijs, overheid en maatschappelijke organisaties. Hierdoor creëren we voorwaarden voor nieuwe ideeën, initiatieven, diensten, producten en nieuwe verdienmodellen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.