Energiek Dordt partnership Groendakcoach en FC Dordrecht

Samenwerking op het gebied van een gezondere leefomgeving in Dordrecht en Drechtsteden

Ook Groendakcoach wil samen met anderen nieuwe energie creëren.
Leon Vlemmings, innovatiemanager FC Dordrecht: “Door Glenn Verburg (CEO Riwal Benelux en partner Energiek Dordt) zijn wij in contact gekomen met Marc Rotmans, eigenaar van Groendakcoach. Er bleek al snel een klik te zijn door de wederzijdse overtuiging dat je door samenwerking heel veel kunt betekenen en realiseren en natuurlijk door de gezamenlijke ambitie om nieuwe energie te creëren. Groendakcoach is een sterk groeiend bedrijf dat een bijdrage wil leveren aan een betere en gezondere leefomgeving voor mens en dier. Naast het installeren van groendaken adviseren zij ook mensen en maken kinderen op een hele leuke manier klimaat bewust met Duzadorp en haar bewoners. Groendakcoach is een nieuwe, waardevolle speler binnen Energiek Dordt en daar zijn we heel trots op.”

Marc Rotmans, eigenaar Groendakcoach: ‘’Na het eerste gesprek met Leon voelde de energie gelijk goed. Wat mij zo aanspreekt bij Energiek Dordt is het samenkomen van alle componenten waar wij als Groendakcoach én Duzadorp ook voor staan: natuur, bewegen én vergroenen. Bij Riwal Benelux hebben wij inmiddels al een leuke workshop mogen geven voor de kids van het personeel en zijn wij aan de slag gegaan met het groener maken van de gevel van het hoofdkantoor. Naast dat de toekomstvisie van Energiek Dordt mij zeer aanspreekt is het ook een thuiswedstrijd, FC Dordrecht is namelijk maar 10 minuten van ons kantoor in Hendrik Ido Ambacht waar wij een experience center hebben van 400m2.

Groendakcoach participeert in de reis naar de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal.
Ook Groendakcoach gaat samen met FC Dordrecht, bedrijven, overheid, onderwijs, maatschappelijke organisaties de uitdaging aan om de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal te spelen op 19 mei 2023. Een collectieve challenge om duurzaamheidsdoelen versneld te realiseren. Voor de club, de stad en de regio. Marc Rotmans wordt speler van het Dreamteam, een groep friskijkers uit het Energiek Dordt netwerk die elkaar inspireren en richting geven aan de challenge. Daarnaast zal Groendakcoach ook een groendak realiseren in het Matchoholic stadion.

Energiek Dordt
FC Dordrecht investeert in een ontwikkelingstraject voor vijf jaar om gezond en waardevoller te worden voor de stad en de regio. Door de impact van het betaald voetbal op het gebied van verbinding, welzijn, economie, educatie en duurzaamheid te vergroten. Met Energiek Dordt bouwt FC Dordrecht met de verbindende kracht van het betaald voetbal als populair netwerk van 8,2 miljoen liefhebbers, aan een samenwerking tussen het betaald voetbal, bedrijfsleven, onderwijs, overheid en maatschappelijke organisaties. Hierdoor creëren we voorwaarden voor nieuwe ideeën, initiatieven, diensten, producten en nieuwe verdienmodellen.

Neem eens een kijkje in Duzadorp https://duzadorp.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.