Elke wedstrijd is een finale

De ziekenboeg van de A-selectie is weer bijna leeg. Alleen Giovanni Korte ondervindt nog te veel hinder van een kuitblessure en is niet inzetbaar tegen
FC Utrecht. Verder kunnen Ernie Brandts en zijn staf beschikken over 24 fitte spelers, een luxepositie. Brandts gaf aan “weinig reden tot wisselen” te hebben.
Onder de lat vindt wel een wisseling plaats ten opzichte van de laatste twee wedstrijden. Filip Kurto is hersteld van een bovenbeenblessure.
Brandts: “Robbert heeft laten zien het niveau moeiteloos aan te kunnen. Dat is prettig om te weten. Wij hebben twee topkeepers en dat kan niet elke club in de eredivisie zeggen. Maar Filip heeft alleen tegen AZ uit een mindere wedstrijd gekeept en verder was hij vrijwel foutloos. Dan ga je hem niet zomaar passeren na een blessure.”

De geroutineerde oefenmeester kijkt uit naar de wedstrijd tegen FC Utrecht: “Utrecht heeft roerige weken achter de rug en met één punt uit vijf wedstrijden, staat de druk er op. Bij ons is dat natuurlijk niet anders. Wij hebben de laatste weken weliswaar punten gehaald, maar staan nog steeds onderaan en daarom is elke wedstrijd voor FC Dordrecht een finale. FC Utrecht heeft ook een beetje hetzelfde probleem als wij; ze scoren moeilijk. Voetballend ben ik behoorlijk van ze onder de indruk. Het wordt een open, aantrekkelijke wedstrijd verwacht ik, met veel druk naar voren van beide teams. Wij willen omhoog en dat doe je het snelste met drie punten. We spelen zondag absoluut om te winnen. Nou doen we dat altijd, maar Utrecht is toch een beetje aangeslagen wild en in eigen huis hebben ze nog weinig kunnen winnen. Daar hopen we zondag van te profiteren.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.