Eindelijk is het zover

“Gemeente Dordrecht werkt mee aan nieuw stadion FC Dordrecht”, zo luidde vandaag het grootste nieuws van de dag. Tijdens een persconferentie in het Stadskantoor woensdagmorgen werden de verlossende woorden door het college uitgesproken.

Nadat het bestuur van FC Dordrecht zich jarenlang heeft ingespannen om een nieuw stadion te kunnen bouwen, is het eindelijk zover. Het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht wil de bouw van dat nieuwe stadion nu mogelijk maken. De daarvoor aangewezen locatie is op hetzelfde sportpark, pal naast het huidige stadion, aan de Krommedijk.

“Nu kunnen we verder met onze plannen. We weten waar we kunnen bouwen, de voorwaarden zijn bekend en de gemeente wil alle medewerking verlenen”, aldus een gelukkige Ad Heijsman. “We zijn zo blij dat we hebben doorgezet en zijn blijven vechten voor het stadion. Waar bijna niemand er nog in geloofde, hebben wij het voor elkaar gekregen.”

De medewerking van de gemeente zal bestaan uit een bijdrage aan de infrastructuur naar en om het stadion. Bovendien wil het met een jaarlijkse sponsoring bijdragen in de exploitatie.

Het stadion moet multifunctioneel worden; er is plaats voor bijzondere woonvormen (voor bijvoorbeeld voor sporters, short stay en studentenhuisvesting), grootschalige horeca en congreszalen. FC Dordrecht zet in op een demontabel stadion, de zogenaamde “Plug & Play” constructie, een primeur in de stadionbouw.

In een tijd waar de Jupiler League clubs het zwaar te verduren hebben, is het mooi om te zien dat FC Dordrecht juist verder bouwt aan de toekomst. Een toekomst die we met een glimlach tegemoet zien!

Het bestuur van FC Dordrecht is opgelucht en blij. “Natuurlijk zijn we dankbaar voor deze beslissing van de gemeente, maar zijn ook vooral blij voor de supporters en sponsoren. Zij hebben al die jaren het vertrouwen gehouden en ons financieel ondersteund. Die steun zullen we weer nodig hebben bij de volgende stappen die we gaan maken. Uiteraard zullen we hierbij loyaal zijn en bij de verdere ontwikkeling denken aan de bedrijven die ons trouw gebleven zijn. Wat dat aangaat biedt de multifunctionele opzet van het stadion tal van mogelijkheden”.

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.