Efficiency blijft probleem

Doelmatigheid blijft vooralsnog het grote probleem voor FC Dordrecht na de winterstop. Ook tegen Go Ahead Eagles waren de beste kansen voor de formatie van interim-trainer Gert Kruys, die echter genoegen moest nemen met een puntendeling: 1-1.

Weliswaar pakte FC Dordrecht het eerste punt sinds het aantreden van Kruys, maar de gezichten van de spelers die na afloop – met het oog op de volgende thuiswedstrijd overmorgen tegen FC Den Bosch – hun cooling down deden stond allesbehalve vrolijk.

Voor het duel tegen de Eagles had Wilmer Kousemaker een basisplaats en de aanvoerder gekregen, terwijl Roderick Gielisse terugkeerde nadat hij een schorsing van één duel naar aanleiding van zijn rode kaart bij Telstar had uitgezeten. Dat ging ten koste van Adnan Alisic en Marvin Peersman, die op de bank begonnen evenals nieuwe aanwinst Fouad Idabdelhay.

FC Dordrecht begon begeesterd, met de beste kans voor Jeffrey Rijsdijk die op de uitgelopen doelman Nick Marsman stuitte. Na een kwartier luwde het stormpje alweer en was het meteen code oranje in de defensie. Xander Houtkoop liep combinerend door het centrum, doelman Warner Hahn redde.

Lars Veldwijk, die een sleutelrol zou spelen, eiste vervolgens voor de eerste maal de aandacht op. De lange spits won het kopduel van Bert Vriends. Terwijl Veldwijk aangeslagen op de grond lag, vond Jeffrey Rijsdijk met een heerlijk schot de kruising (1-0). Een fraaie bekroning voor Rijsdijk, die met Kousemaker en Danny Post naast zich op het middenrif sterk speelde voor de pauze.

De vraag was echter hoe FC Dordrecht, dat veel energie had geïnvesteerd op het zware en uitermate belabberde veld in de poging om veel druk te zetten, de inspanningen van de eerste 45 minuten zou verteren. Bij terugkeer uit de kleedkamer ging het meteen fout. Xander Houtkoop vertrok uit de rug van Roderick Gielisse en leek een voorzet af te leveren. De bal zeilde echter vanaf links achter Warner Hahn, die er allesbehalve goed uitzag: 1-1. De schade had nog groter kunnen zijn, maar Houtkoop verzuimde kort daarop de trekker over te halen.

FC Dordrecht pakte nadien het initiatief weer op in een fase met belangrijke momenten voor Lars Veldwijk en Nick Marsman. Driemaal kwam de huurling van FC Utrecht in scoringspositie, evenzovele keren faalde hij. Het waren meteen de laatste acties van Veldwijk, die werd afgelost door Idabdelhay. De thuisploeg kroop door het oog van de naald toen Deniz Türüc een pegel losliet, die via de onderkant van het lat terug in het veld kwam. Warner Hahn raakte bij de rebound, waarbij hij Marnix Kolder stremde, geblesseerd. Zijn vervanger Ramon Lujano Benavides redde knap met de voet op een inzet van Jarchinio Antonia, waardoor een enerverend duel zonder Dordtse doortastendheid niet in een nog grotere teleurstelling eindigde.

Opstellingen
FC Dordrecht: Hahn (85. Benavides); Gielisse, Lima, Amevor, Fortes; Rijsdijk, Post, Kousemaker; Kalisse, Veldwijk (73. Idabdelhay), Tano (62. Luckermans).
Go Ahead Eagles: Marsman; Karami, Vriends (79. Heerkens), Van der Linden, Schenk; Promes, Türuc, Overgoor; Antonia, Kolder, Houtkoop (79. Peters).
Bijzonderheden: Arbiter Maarten Ketting gaf geel aan Bart Vriends van Go Ahead Eagles.

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.