Eerste uitzege FC Dordrecht sinds 10 maanden

De ban is gebroken. Voor het eerst sinds 18 februari, toen in Almere met 1-2 werd gewonnen, pakte FC Dordrecht drie punten op vreemde bodem. Hekkensluiter AGOVV Apeldoorn was het slachtoffer, dat pas bij de derde achterstand in de wedstrijd op de knieën ging: 2-3.

Wat maakte FC Dordrecht het zichzelf moeilijk en wat kostte het pijn en moeite om de drie punten over de streep te trekken. Vlak voor tijd had Michiel Hemmen nog de gelijkmaker aan kunnen tekenen. Maar de formatie van Theo Bos kroop door het oog van de naald en bemachtigde door twee treffers van verdediger Mawouna Amevor en de winnende treffer van invaller Shayron Curiel eindelijk, na bijna tien maanden, een driepunter op vreem-de bodem.

Bos had vastgehouden aan de formatie die een week eerder aan de aftrap had gestaan tijdens de 2-1 overwinning op FC Eindhoven. FC Dordrecht was een half uur lang duidelijk de meerdere van AGOVV, dat zeven spelers miste en een makkelijke prooi leek. Binnen 300 tellen was de openingstreffer geboren. Tom Beugelsdijk leek in kansrijke positie uit te kunnen halen, maar legde af op Mawouna Amevor die André Krul in de korte hoek kopte. Santy Hulst had vervolgens tot tweemaal toe een treffer op de voet, maar strandde evenzovele keren op Krul omdat de zevenvoudig doelpuntenmaker van FC Dordrecht dit seizoen niet zakelijk genoeg was in de afronding.

De balvastheid van de eerste dertig minuten was vervolgens volledig verdwenen, slordigheid sloop in het spel, waarbij vooral captain Cecilio Lopes het hoofd veel te snel liet hangen. Hekkensluiter AGOVV greep zijn kans om terug te komen in de wedstrijd. Dennis Krohne kopte – ongehinderd door het Dordtse centrale duo Tom Beugelsdijk en Johan Versluis – binnen de vijf meter in, Stef Doedée stond op het verkeerde been en zag de bal langs zich in het doel hobbelen.

Meteen na de pauze, toen eerst nog het net in het domein van Stef Doedée gerepareerd was, heropende FC Dordrecht de jacht op de uitzege. Weer was Amevor trefzeker. Hij haalde de bal knap achter het standbeen langs en klopte Krul met een fraaie curve in de verre hoek. Die vlotte treffer vormde niet de springplank naar meer, want evenals in het laatste kwartier voor de pauze liet FC Dordrecht na om de beklemmende greep op de wedstrijd vast te houden.

Bos besloot Nick Coster, vorige week sterke pion en matchwinner tegen FC Eindhoven, naar de kant te halen voor Kevin Tano. Hulst drong kort daarop door tot diep in de zestien, legde af op Tano die echter onzuiver inschoot op het door Krul verlaten doel. Een misser met gevolgen. Na een overtreding van Johan Versluis plaatste centrale verdediger René Troost een vrije trap langs de muur en in het doel. Een gelijkspel leek in de maak, zeker nadat Tano nog een keer had gefaald in de afronding. Maar een doeltreffende ingeving van Curiel besliste anders en doorbrak de ban voor FC Dordrecht.

Opstelling AGOVV Apeldoorn: Krul; Siers, Berends, Troost, De Corte; Haroun, Receveur, Krohne, Laghmouchi (73. Cairo); Van Ewijk, Hemmen.

FC Dordrecht: Doedée; Gielisse, Versluis, Beugelsdijk, Amevor; Rijsdijk (88. Lima), Post (80. Curiel), Hulst, Kousemaker, Coster (63. Tano); Lopes.

Bijzonderheden: Arbiter Abbink gaf geel aan Thomas de Corte van AGOVV en Danny Post en Cecilio Lopes van FC Dordrecht.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.