Eerste thuiswedstrijd van 2022 tegen Jong AZ

Komende maandag staat de eerste thuiswedstrijd van het jaar op het programma tegen Jong AZ. Deze ontmoeting zou eigenlijk op vrijdag worden afgewerkt, maar door corona-besmettingen bij de ploeg uit Alkmaar is de wedstrijd verplaatst. Onder leiding van Robin Hensgens  zal er om 20:00 uur afgetrapt worden en gaat FC Dordrecht op jacht naar de tweede overwinning van 2022. 

 Onderlinge ontmoetingen

Sinds de intrede van Jong AZ in de Eerste Divisie in 2017, stonden FC Dordrecht en de Alkmaarders acht keer tegenover elkaar. De statistieken zijn mooi in verhouding: beide ploegen wisten drie van de onderlinge ontmoetingen te winnen. De andere twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel. De heenwedstrijd dit seizoen resulteerde in een 2-1 overwinning voor de beloften uit Alkmaar. Jong AZ is inmiddels zijn vorm die ze aan het begin van het seizoen wél hadden kwijt. Door de ploeg van Koen Stam werden de laatste elf wedstrijden niet gewonnen.

Moeite met scoren

Jong AZ heeft dit seizoen veel moeite met scoren. Met negentien treffers hebben ze samen met Helmond Sport de minste goals gescoord. Bij Jong AZ is het Yusuf Barasi die met vijf goals het vaakst de keeper van de tegenstander heeft gepasseerd. Met zes treffers is Steijn Meijer op dit moment clubtopscoorder voor de Schapekoppen. Hij was met een assist en een doelpunt de grote man vorige week in Helmond.

Christian Conteh

FC Dordrecht heeft zich de afgelopen weken al versterkt door het op huurbasis binnenhalen van Christian Conteh. Hij scoorde vorige week bij zijn debuut binnen één minuut de openingstreffer tegen Helmond Sport. Conteh kan de eerste FC Dordrecht-speler worden die in zijn eerste twee KKD-duels scoort sinds Giovanni Korte in augustus 2013. Afgelopen weken hebben de Schapekoppen zich ook nog versterkt met Ersin Zehir. Ook hij komt voor de rest van het seizoen op huurbasis over van Antalyaspor.

De wedstrijd is live te volgen via het radioverslag op het YouTube-kanaal van Dordt Op Dinsdag en via ons twitterverslag.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.