Eerste goal voor Mbayo en Shein terug van blessure in mooie driepunter

FC Dordrecht heeft drie punten gepakt tegen Telstar! Met 2-0 werd er in het M-Scores stadion gewonnen. FC Dordrecht staat nu vierde en maakt technisch gezien nog kans op de periodetitel, al is de kans nihiel.

FC Dordrecht begon de wedstrijd goed. Na vijf minuten wist Sebaoui al een voorzet te geven, maar die bal eindigde in de handen van de keeper Koeman. Een kleine acht minuten later werd Osundina neergehaald in het strafschopgebied, wat voor onvrede zorgde aan de Krommedijk. Keeper Koeman zat goed in de wedstrijd, toen hij weer een redding maakte. Dit keer op een schot van Suray. In de zeventiende minuut was het dan juichen geblazen toen Mbayo zijn eerste doelpunt voor de Schapekoppen maakte!

Toen werd het een soort schiettent aan de Krommedijk, aan beide kanten. Osundina en Sebaoui schieten beide, al gaan geen van beide kansen erin. Luca Plogmann maakt een paar mooie reddingen, wat maar aantoont dat zijn nominatie tot beste keeper van de derde periode terecht is. Ruststand. 1-0.

Koeman bleef namens Telstar geblesseerd achter in de kleedkamer, wat zorgde voor een unieke keeperswissel. De tweede helft zag FC Dordrecht een beetje terugzakken en Telstar juist aanvallen. Ondanks de druk van Telstar wisten zij niet veel te creëren. Het eerste echte moment van de tweede helft was de wissel van Korede Osundina, René Kriwak kwam voor hem in de ploeg.

Een prachtig schot van Telstar-speler El Kachati ging over in de 67e minuut. Zeven minuten later klonk er applaus toen Rocco Shein het veld inkwam voor Tim Receveur. Mbayo maakte plaats voor Ruben Kluivert. Plogmann wist zich weer een absolute held te maken toen hij een kopbal van Gravenberch magnifiek buiten de goal hield. Leo Seydoux kwam als een duiveltje uit een doosje toen hij vanuit een sliding de bal net over wist te schieten. Uiteindelijk wist terugkomer Rocco Shein de 2-0 te maken! Dit was dan ook direct de eindstand van de wedstrijd.

Luca Plogmann; Léo Seydoux (86’ Ilias Bronkhorst), Jop van der Avert, Antef Tsoungui, John Hilton; Tim Receveur (74’ Rocco Shein), Shiloh ’t Zand, Mathis Suray (86’ Daniel van Vianen); Dylan Mbayo (74’ Ruben Kluivert), Korede Osundina (61’ René Kriwak), Ilias Sebaoui