Eerste driepunter van het seizoen tegen Jong FC Utrecht

In eigen huis werden vrijdagavond de eerste drie punten van het seizoen zwaarbevochten binnengesleept. Doelpuntenmakers El Azzouzi en Longo zorgden ervoor dat de supporters aan de Krommedijk twee keer konden juichen.

Spetterende start

Voordat de wedstrijd goed en wel was begonnen, was het El Azzouzi die volledig in de fout ging en de bal onder zijn voet liet door stuiteren. Mees Rijks veroverde eenvoudig de bal en gaf deze mee aan zijn ploeggenoot Dion Versluis die de bal gemakkelijk binnen schoot. El Azzouzi maakte vijf minuten later zijn eigen fout goed, door de corner van Schuurman binnen te koppen: 1-1.  Na een halfuur moest Savastano het veld verlaten vanwege en blessure. Koswal was zijn vervanger. FC Dordrecht is in de eerste helft iets sterker dan de beloften uit Utrecht. In de 36ste minuut is het onze nieuwe spits Longo, die op aangeven van Brito, met een uitstekend schot de keeper passeert en Dordrecht op voorsprong brengt.

Bus geparkeerd

In de tweede helft kwamen er bij beide ploegen steeds meer fouten in het spel. FC Dordrecht werd naarmate de tijd verstreek, steeds verder teruggedrongen. Tussen de aanvallen van de uitploeg door kwam de ploeg van Santoni er wel uit in de corner. Dit leidde ook tot twee vermeende penalty-momenten, maar scheidsrechter Robin Vereijken wilde hier niet aan. In de laatste tien minuten werd de bus écht geparkeerd en werd het pompen of verzuipen. Diep in blessuretijd kon een tweede tegentreffer ternauwernood worden voorkomen, omdat man en macht voor de bal werden gegooid. Het laatste fluitsignaal zorgde voor opluchting in het Matchoholic Stadion. De eerste drie punten van het seizoen 2022-2023 zijn binnen!

Komende vrijdag reizen de Schapekoppen naar Doetinchem voor een uitwedstrijd tegen De Graafschap.