Eerste competitiewedstrijd na de winterstop

FC Dordrecht neemt het in de eerste competitiewedstrijd in 2024 op tegen Helmond Sport. Eerder dit seizoen werd er gelijkgespeeld met 1-1. De goals werden gemaakt door Mohamed Mallahi en Ilias Bronkhorst. Er wordt morgen om 20:00 uur afgetrapt aan de Krommedijk.

Winterstop
Terwijl FC Dordrecht tijdens de winterstop verbleef in het Spaanse Torremolinos, verbleef Helmond Sport in het Turkse Antalya. Beide ploegen hebben dus kunnen trainen en zich voorbereiden op de tweede seizoenshelft onder prettige weersomstandigheden. FC Dordrecht oefende in Torremolinos nog tegen het Duitse Fortuna Düsseldorf. Helmond Sport deed dat tegen het Zwitserse Winterthur en speelde met 0-0 gelijk.

Helmond Sport
Helmond Sport bevindt zich momenteel op de veertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Het haalde tot nu toe vijventwintig punten, daarmee staat het acht punten achter FC Dordrecht. De laatste wedstrijd voor de winterstop wist Helmond Sport met 3-3 gelijk te spelen tegen de huidige nummer twee Roda JC. Alle drie de doelpunten werden gemaakt door Giannis Botos.

De topscorer van Helmond Sport is Martijn Kaars, de 24-jarige spits is al goed voor 16 doelpunten. Hiermee is Kaars ook meteen topscorer van de Keuken Kampioen Divisie.

FC Dordrecht
FC Dordrecht staat op een knappe vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisie. In de laatste wedstrijd voor de winterstop wist Dordt met 2-1 te winnen van FC Emmen. Door deze overwinning klom FC Dordrecht over de Emmenaren heen. De Dordtse doelpunten werden gemaakt door vleugelaanvallers Ilias Sebaoui en Korede Osundina. Jari Schuurman is assistkoning van de Keuken Kampioen Divisie. Hij staat met 8 assists bovenaan het klassement voor spelers met de meeste assists. Daarnaast creëerde Mathis Suray dit seizoen 41 kansen uit open spel in de Eerste Divisie, minimaal negen meer dan elke andere speler in de competitie.

Scheidsrechter
De scheidsrechter van dienst is Clay Ruperti. Hij zal worden geassisteerd door Richard Polman, Jari van Westen en vierde official Niels Boel. Ruperti floot dit seizoen nog geen een wedstrijd waarin één van beide ploegen in actie kwamen.

Schreeuw de jongens naar de overwinning en kom naar de Krommedijk! Koop je kaartje via tickets.fcdordrecht.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.