Eer staat op het spel

Zondag speelt FC Dordrecht zijn laatste eredivisiewedstrijd van dit seizoen, tegen vice-kampioen Ajax. Alleen de eer staat op het spel aan de Krommedijk; Ajax is al zeker van de tweede plek, terwijl Dordrecht degradatie niet meer kan ontlopen. FC Dordrecht wil op een waardige manier het eredivisie seizoen afsluiten.

Eerder dit seizoen was Ajax met 4-0 te sterk voor de Dordtenaren, de Amsterdammers braken pas het verzet van de Dordtenaren nadat verdediger Josimar Lima bij een achterstand van 1-0 voor zijn club ten onrechte met een twee gele kaart van het veld was gestuurd. In de overtalsituatie bezorgden Schöne, Veltman en Andersen hun ploeg alsnog een ruime overwinning.

Trainer Jan Everse wil vooral een mooie wedstrijd aan het publiek voorschotelen: “FC Dordrecht – Ajax is toch een mooi affiche voor een laatste wedstrijd in de eredivisie. We willen niet als een nachtkaars uitgaan, we willen het publiek vermaken, niet met houthakkersvoetbal maar met hard werken en goed voetbal. We willen laten zien dat we gegroeid zijn het afgelopen seizoen, ondanks dat we zijn gedegradeerd hebben we behoorlijke stappen gemaakt. Wij spelen met een jonge groep, die nog niet heel ervaren zijn maar ze willen zich morgen zeker bewijzen tegen een ploeg als Ajax.”

De wedstrijd is UITVERKOCHT.
De kassa wordt morgen gebruikt om het nieuwe shirt van  FC Dordrecht te verkopen.

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.