Eenvoudige zege op Ajax

FC Dordrecht behaalde maandag een alleszeggende 0-4 overwinning op Jong Ajax. De Amsterdamse storm, die eerder op de dag nog de trainingshal aan flarden scheurde, was nog met de nodige zorg tegemoet gezien, maar bleek in de avonduren slechts een licht briesje dat nog in de rug blies ook. Tegen de beloften van de landskampioen heersten de Dordtenaren de volledige wedstrijd.

Met deze klinkende zege verstevigde Dordt de koppositie die al bijna veertien weken onafgebroken wordt ingenomen.

De kracht van de Schapekoppen zit in de mogelijkheden die de huidige selectie biedt. In het geraamte dat Harry van den Ham op het veld heeft gezet, vullen verschillende spelers moeiteloos de posities in. De onverstoorbare Javier Vet vormde samen met de stoicijnse Ilias Haddad het centrum van de verdediging terwijl dit keer voor Jeffrey Ket een basisplaats op het middenveld was ingeruimd. En ook zonder de geblesseerde Erixon Danso bleef de aanval productief.

Jong Ajax, met namen als Vermeer, Van der Hoorn, Enoh en Sana in de beginopstelling, had feitelijk niets in te brengen tegen Dordt dat de thuisploeg bijna negentig minuten op eigen helft gepind hield. Doelman Werner Hahn hoefde slechts één maal handelend op te treden. In de openingsfase hield de international Castillion van scoren af.

Daarvoor – al in de tweede minuut – had FC Dordrecht nadrukkelijk aan de poort van Kenneth Vermeer gerammeld, de inzet van Giovanni Korte eindigde echter op de paal. De snelle aanvaller was na een half uur wel succesvol toen hij behendig uit de kluts binnenschoot: 1-0.

Toen en paar minuten later Vermeij diezelfde Korte op de rand van het strafschopgebied ten koste van een rode kaart de doorgang belette, was het pleit eigenlijk al besecht. Tegen het toch al beter verzorgde Dordtse positiespel hadden de Amsterdammers vervolgens geen enkel weerwoord meer.

De verhoudingen werden na rust in duidelijke cijfers op het scorebord gebracht. Paul Gladon draaide zich knap vrij voor de 0-2 en Adnan Alisic krulde een vrije trap geslepen in de verre hoek voor de 0-3. In de slotminuut tekende de ingevallen Yoëll van Nieff voor de eindstand: 0-4.

Foto’s: Erwin Spek | Bekijk de complete Fotorapportage van Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.