In een zetel onder de kerstboom

Met een 0-2 overwinning bij Almere City heeft FC Dordrecht 2013 in stijl afgesloten. De Schapekoppen plaatsten zich 2 keer voor de Play Offs, wonnen 2 periodetitels en staan al 22 weken onafgebroken bovenaan de ranglijst. Dordrecht is daarmee de ongekroonde koning van dit jaar en mag in de troon van de Jupiler League het kerstreces doorbrengen.

Grote kracht van FC Dordrecht dit seizoen is de veelzijdigheid en de balans in de selectie. Als het kan speelt de ploeg de pannen van het dak, als het moet geldt het motto ‘vrouwen en kinderen eerst’. Daartussenin heeft hebben de supporters alle mogelijke variaties mogen aanschouwen. Daarnaast is de groep in staat te muteren. Harry van den Ham bracht 22 keer achter elkaar een – al dan niet gedwongen – andere basis binnen de lijnen zonder daardoor in te hoeven boeten.

In Almere had de coach zelfs een verrassende opstelling in petto. Met rechtsback Jeffry Fortes in een ‘Daley Blind-variant’ op het middenveld op de plek van Varela en Ket in plaats van Alisic werd het middenrif van nieuwe impulsen voorzien. In de punt van de aanval kreeg Jessy Mayele de kans ten faveure van Paul Gladon en moest Rihairo Meulens tegen zijn oude club op de bank beginnen.

Het concept leek te werken want in het eerste kwartier werd het vijandelijke doel een handvol keren onder schot genomen, zij het dat het slechts opwarmertjes voor Almere-goalie Van Duin betroffen. Aan de overkant verzamelde de thuisclub een half dozijn corners. Het had er zodoende alle schijn van een leuke wedstrijd te zijn, maar de kenners spraken dat tegen. De 0-0 halverwege sprak wat dat aangaat voor zich.

In de rust moest Josimar Lima geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. Zijn vervanger Javier Ket liet zich direct gelden toen hij na amper twee minuten de bal tegen het net schoof en zijn eerste treffer dacht te mogen laten noteren. Het doelpunt is echter op naam van Jeffry Fortes gekomen. Yoëll van Nieff zag zijn corner op de lat belanden waarna Fortes bij de tweede paal inkopte. Assistent-scheidsrechter Mark Strijker constateerde dat de bal pas achter de doellijn weggewerkt werd en vlagde direct gedecideerd naar het midden voor de 0-1. De rebound van Vet was dus alleen voor het lekkere gevoel van het bollende net.

Almere City bezat de gebruikelijke kracht van de underdog tegen de koploper en steeg bij vlagen boven zichzelf uit, maar Warner Hahn hield zijn veste schoon. Dordrecht wenste zelf ook meer en zocht waar mogelijk de aanval. Hoe dan ook, de inzet van beide ploegen verdiende lof.

Met Snijders en Meulens als verse aanvalskrachten was het uitgerekend een verdediger die voor de 0-2 zorgde. Marvin Peersman schoof de opgelegde kans koelbloedig tegen de touwen.

Eind goed, al goed. In triomf mochten de spelers de bejubeling van de meegereisde supporters in ontvangst nemen waarna vooral de voldoening van het kerstkampioenschap van belang was. En met de riante puntenvoorsprong van dit moment ligt er zelfs een zacht kussen in die troon. Hier mag voorlopig meer dan een maand heerlijk op gezeten worden.

Scoreverloop: 0-1 Fortes (47), 0-2 Peersman (70).
Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Onyeike, Lima (46. Vet), Haddad, Peersman; Fortes, Ket, Van Nieff; Korte (79. Meulens), Mayele, Danso (74. Snijders).
Bijzonderheden: Scheidsrechter Martin van den Kerkhof hield in deze sportieve wedstrijd de kaarten op zak.

Foto’s: Erwin Spek | Bekijk de complete fotorapportage van “Almere City FC – FC Dordrecht”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.