Eén punt in Breda

Eénmaal eerder mocht Dordrecht in de eredivisie een ‘avondje NAC’ beleven. Het resultaat: twee doelpunten, twee rode kaarten en één punt.

Zaterdag 15 oktober 1994: NAC – Dordrecht’90 1-1

Dordrecht’90 pakte in Breda het vierde competitiepunt van het eredivisieseizoen 1994-995. Met ruim 10.000 toeschouwers op de tribune speelde de Dordtse club met 1-1 gelijk tegen NAC.

Muisstil
In de eerste helft moest NAC toezien dat de brutale staartclub veel balbezit kreeg, waarin aanspeelpunt en routinier Cor Lems veelal de hand had. Met Adri van Tiggelen vóór zijn defensie hield Dordrecht’90 het tempoloze en veel balverlies lijdende NAC keurig bij het doel van de voortreffelijk keepende Benny Gall vandaan. In de 27e minuut werd het zelfs muisstil aan de Beatrixstraat toen een door Peter Remie slecht verwerkte voorzet van Cor Lems bij Romeo Wouden terechtkwam. Zijn lage inzet leverde behalve de vierde Dordtse competitietreffer ook 0-1 op.

Na de pauze trok Pierre van Hooijdonk de stand snel weer gelijk. Peter Remie viel binnen het strafschopgebied fraai over het uitgestoken been van Michel Langerak. Het stadion loeide en de scheidsrechter kon niet anders: geel voor de Dordtenaar en een penalty voor NAC, waaruit Van Hooijdonk scoorde. Het publiek in Breda ging er na de gelijkmaker een goed voor zitten, schraapte de kelen en transformeerde het stadion in een soort snelkookpan. Het opgezweepte elftal van NAC wilde bloed zien. John Lammers kopte in kansrijke positie rakelings over en Kees van Wonderen werd een geheide strafschop door de neus geboord, toen Cor Lems hem in de heupzwaai nam.
Tussendoor zag Breetveld zijn inzet eerst gekeerd worden door John Karelse en de draaiende bal vervolgens via Ruud Brood op de lat belanden.

Tweemaal rood
Michel Langerak en Pierre van Hooijdonk vochten menig fel duel uit en eerstgenoemde kreeg tien minuten voor tijd van arbiter René Temmink de rode kaart gepresenteerd, nadat hij een slaande beweging maakte in de richting van Van Hooijdonk. Nauwelijks vier minuten later kon NAC’er Geert Brusselers eveneens vroegtijdig de kleedkamer opzoeken na twee gele kaarten binnen één minuut.

Met 10 tegen 10 én een Bredase slotoffensief kreeg Dordrecht’90 voldoende ruimte voor tegenstoten en ging het bijna nog met de volle winst naar huis. Invaller Eric van de Merwe zag zijn schot rakelings langs het doel gaan, terwijl Romeo Wouden zijn inzet gestopt zag worden door NAC doelman John Karelse.

Foto: Adri van Tiggelen en John Karelse begrijpen elkaar niet (bekijk de grote foto)

Wedstrijd details

Opstelling NAC John Karelse, Jacques Koumans (62. Jan Gaasbeek), Ruud Brood, Dick van Burik, Fabian Wilnis, Peter Remie, Francois Gesthuizen (73. Dennis Gerritsen), Kees van Wonderen, Geert Brusselers, Pierre van Hooijdonk, John Lammers
Opstelling Dordrecht ’90 Benny Gall, Reinier Robbemond, Brian Wilsterman, Adri van Tiggelen, Michel Langerak, Mischa Rook, Warry van Wattum, Cor Lems (59. Lars Brøgger), Maarten Atmodikoro, Virgil Breetveld (82. Eric van de Merwe), Romeo Wouden
Scoreverloop 29e min. 0-1 Romeo Wouden
49e min. 1-1 Pierre van Hooijdonk
Scheidsrechter René Temmink
Toeschouwers 10.743
Rode kaart 80e min. Michel Langerak (Dordrecht’90)
83e min. Geert Brusselers (NAC) 2x geel
Gele kaart Michel Langerak, Maarten Atmodikoro (Dordrecht’90)

Bekijk de NOS samenvatting

Wil je mee naar de uitwedstrijd aanstaande zaterdag?

Je kan alleen met een buscombi  naar deze wedstrijd. De bussen vertrekken 11 april  om 18.30 uur vanaf het home.

Kosten:
Buscombi: € 22,50 (bus+ticket)
Lammetjes en AOW-ers betalen € 17,50

Inschrijven kan alleen bij Jan en Rico in het supportershome op donderdagavond 9 april tussen 20.00 uur en 22.00 uur.
Je dient meteen te betalen bij het inschrijven, neem dus genoeg geld mee.

Vergeet je uitkaart niet mee te nemen plus je ID

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.