Een prettige driepunter

FC Dordrecht op efficiënte wijze langs AGOVV

In de jacht op een plek in de play-offs had FC Dordrecht in AGOVV Apeldoorn een prettige opponent. De bezoekers stribbelden nauwelijks tegen en figureerden braaf in de grootste triomf van het seizoen: 4-0.

Na de uitermate teleurstellende voorstelling bij FC Eindhoven van vier dagen eerder was het elftal op de helling gegaan. ,,Het moet anders,” had interim-trainer Virgil Breetveld in de aanloop laten weten. Dat bleken geen loze woorden: Feyenoord-huurling Shabir Isoufi kreeg voor de eerste maal een basisplaats toebedeeld en verdrong Wouter de Vogel uit het basisteam.

Ook Nick Coster mocht aan de aftrap beginnen en dat ging ten koste van Danny Post. In het hart van de verdediging stond Josimar Lima naast Johan Versluis geposteerd, bij absentie van de met een liesblessure tobbende Tom Beugelsdijk.

Aanvallend had FC Dordrecht, dat weer ‘echte vleugels had met Coster en Isoufi tegen AGOVV, in Eindhoven totaal geen potten kunnen breken. Die ‘schande’ werd binnen 180 tellen uitgewist aan de Krommedijk: Jeffrey Rijdijk gaf een afgemeten assist op Cecilio Lopes, die profiteerde van de taxatiefout van schaduw Mike van der Kooy en met een subtiele voetbeweging de openingstreffer achter doelman André Krul prikte.

Ruggensteun

Die prettige start vormde een welkome ruggensteun voor FC Dordrecht, . Het vreemdelingenlegioen van Hans van Arum was uitermate vriendelijk in een gezapige wedstrijd, waarin FC Dordrecht heel simpel de voorsprong kon koesteren en bij de tweede dreigende actie van importantie meteen de marge verdubbelde. Wederom stond Jeffrey Rijsdijk met een – dit keer slecht verwerkte – voorzet aan de basis, Santy Hulst stuitte nog op Krul waarna de oplettende Lopes scoorde.

Na de pauze beten de bezoekers feller van zich af en diende Nick van der Ploeg, die een rustige eerste helft had beleefd, enkele malen in actie te komen. Reekers knikte na de zesde corner van AGOVV vlak voor de doellijn over en schudde zo het te ver achteruit bewegende FC Dordrecht wakker.

De waarschuwing werd ter harte genomen, want in de laatste twintig minuten gaf FC Dordrecht offensief nog wat gas en liep de score nog naar fraaie proporties op. Nick Coster joeg door na een afgeslagen Apeldoornse corner, was de laatste verdediger van de gasten Martijn Thomassen te vlug af en kon vrij afstevenen op André Krul. De onbaatzuchtige terriër legde op het juiste moment af op de meegelopen Jeffrey Rijsdijk die één van de makkelijkste treffers uit zijn loopbaan maakte.

Shabir Isoufi zorgde voor de kers op de taart door na goed voorbereidend werk van invaller De Vogel de vierde treffer aan te tekenen.

Opstelling FC Dordrecht: Van der Ploeg; Gielisse, Versluis (86. Mayele), Lima, Amevor; Hulst (77. De Vogel), Kousemaker (69. Post), Rijsdijk; Coster, Lopes, Isoufi.

AGOVV Apeldoorn:
Krul; Siers, Reekers, Van der Kooy (34. Berends), Thomassen; Pinarci, Duriska (69. Krohne), Kerr; Laghmouchi, Schulmeister, Mondek.

Bijzonderheden: Arbiter Edwin Boot hield de kaarten op zak.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.