Een paradoxale situatie

Van den Ham begint interim-periode met winst

Harry van den Ham zette zijn termijn als interim-trainer van FC Dordrecht in met een 0-4 oefentriomf bij zaterdaghoofdklasser Quick Boys. Maar met Theo Bos als aandachtig toeschouwer in de nabijheid benadrukte de 57-jarige keuzeheer nogmaals dat hij zich in een paradoxale situatie bevindt.

,,Er is niks mooiers dan met een groep op het veld te staan, spelers individueel beter te maken en binnen een groepsproces toe te werken naar de eerstvolgende wedstrijd als trainer. Maar in dit geval ben ik op een plek waar ik eigenlijk niet hoor te zijn, omdat de aanleiding op menselijk gebied uitermate triest en verschrikkelijk is. Ik ken Theo al jaren, heb nog een presentatie gehouden toen hij bezig was met de oefenmeesterscursus. Ik hoop van ganser harte dat ik zo kort mogelijk hier sta en dat Theo terugkeert om het weer over te nemen.”

Harry van den Ham, die op het fraaie sportpark Nieuw Zuid van het ambitieuze Quick Boys voor de eerste maal op de bank plaatsnam bij FC Dordrecht in zijn hoedanigheid als interim-trainer, was na afloop heel stellig.

Wat hem betreft, is zijn aanstelling van technische tussenpaus aan de Krommedijk slechts voor een zeer beperkte tijd. ,,Ik ben in een warm bad gestapt, bij een club die me altijd na aan het hart is blijven liggen en waar ik nog steeds veel mensen ken. Ik hoop alleen dat het kortstondig zal zijn.”

Na afloop onderhield Van den Ham zich enige tijd met Theo Bos, de trainer van FC Dordrecht die vanwege zijn gezondheid een stap terug heeft moeten doen. ,,Een kippenvelmoment. Ik vind het geweldig dat Theo betrokken blijft bij de ploeg, zijn ploeg.”

In die formatie ontbraken voorbije zaterdag nogal wat bekende gezichten vanwege lichte blessures en pijntjes. Johan Versluis, Josimar Lima, Adnan Alisic, Jeffrey Rijsdijk, Jessy Mayele en Björn Vlasblom bleven in burgerkloffie langs de kant. Op de bank nam onder anderen proefspeler Ingar Maayen, oud-speler van FC Utrecht en AGOVV die in de tweede helft zijn opwachting als buitenspeler mocht maken.

Door de absenties van de centrale verdedigers Versluis en Lima maakte Danny Post evenals tegen ADO Den Haag in het hart van de defensie starten. Post deed het zeker niet verkeerd op die plek. ,,Het is altijd goed om op meerdere positie uit de voeten te kunnen,” oordeelde de Amsterdammer. ,,Al moet ik op doel staan, ik wil gewoon spelen. Met de nieuwe trainer heb ik het nog niet over mijn rol in het elftal gehad. Inderdaad, weer een nieuw gezicht voor de groep. In de periode dat ik bij FC Dordrecht ben, is er al veel gebeurd maar ik denk dat wij er als spelersgroep prima mee omgaan.”

Alleen Rogier Molhoek, die wel oren lijkt te hebben naar een langer verblijf in Dordrecht, en Wilmer Kousemaker zorgden voor de routine bij FC Dordrecht tegen het door Jos van Eck getrainde Quick Boys dat voor rust flink weerwerk bood. FC Dordrecht was slordig en soms kwetsbaar, maar paal en lat hielpen doelman Ramon Lujano Benavides om de nul te houden. Na de pauze completeerde Lars Veldwijk, die de score voor de pauze opengebroken had, zijn hattrick en draaide Kousemaker een vrije trap achter invaller-doelman Van den Does. ,,Het loopt goed,” aldus Post. ,,We zijn duidelijk verder in vergelijking met de voorbereiding op vorig seizoen.”

Opstelling FC Dordrecht: Benavides; Gielisse (82. Onyeike), Amevor, Post, Samoender (82. De Graaf); Molhoek, Mendes Rodrigues (79. Potkamp), Kousemaker; Martina, Veldwijk, Curiiel (56. Maayen).

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.