Een krankzinnig slot

FC Dordrecht is momenteel niet kapot te krijgen. De lepe lijstaanvoerder MVV Maastricht sloeg in de eerste drie kwartier driemaal genadeloos toe en zat ook zes minuten voor tijd nog op rozen in de topper. De Limburgers rekenden echter buiten de Dordtse furie die via Josimar Lima in extremis nog een punt opleverde: 3-3.

Een vol stadion leek een koude douche over zich heen te krijgen. FC Dordrecht had zich zo veel voorgesteld van de wapenschouw met de trotse Limburgse koploper, maar leek ruim tachtig minuten bezig aan een kansloze missie. Met een geweldige krachtinspanning in een krankzinnige slotfase werd echter alsnog een puntendeling bewerkstelligd.

Voor rust had het volwassen MVV geheerst als een grootvorst. De gasten speelden uitgekookt en hadden, evenals FC Dordrecht een week eerder bij De Graafschap, steeds een mannetje over op het middenveld.

Ruim een kwartier stopte FC Dordrecht veel energie in de wedstrijd, maar de geduldige koploper bleek totaal niet aangedaan. De eerste echte gelegenheid werd door de bezoekers zelfs keihard afgestraft. De Dordtse rechtsback Jeffry Fortes liet Leroy Labylle binnendoor glippen en kon de Belgische middenvelder niet meer achterhalen. Ook doelman Warner Hahn had geen verweer op de schuiver van Labylle (0-1).

Dubbelslag
Een dubbelslag van captain Tom van Hyfte, die in eerste instantie profiteerde van onvoldoende doortastend keeperswerk van Warner Hahn en daarna het eindstation was van een Maastrichtse aanval die de Dordtse defensie doorkliefde, leek halverwege de wedstrijd al op slot te hebben gegooid. Met Jessy Mayele in de ploeg voor Moussa Kalisse maakte FC Dordrecht in deel twee jacht op een treffer, die maar niet wilde vallen. Twee kansrijke schotkansen voor Jeffrey Rijsdijk, die zijn vizier evenzovele malen net niet zuiver had afgesteld en naast mikte, gingen verloren en ook de volledig vrijstaande Mayele trof de roos niet.

Het geloof in een succesvolle opleving leek na het missen van die opgelegde mogelijkheden langzaam weg te ebben. Maar de eerreddende treffer van Garry Mendes Rodrigues, zes minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd, maakte nieuwe krachten los bij de ploeg van interim-trainer Harry van den Ham.

De 2-3 van Jeffrey Rijsdijk verhoogde de Dordtse adrenalinestoot en de Krommedijk ontplofte toen Josimar Lima in extremis ook nog de gelijkmaker op het bord bracht. Een uitermate gedenkwaardige climax van een wedstrijd die alsnog een totaal onverwachte wending kreeg.

Opstellingen
FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Amevor, Lima, Samoender (74. Peersman); Rijsdijk, Post, Alisic (74. Martina); Kalisse (46. Mayele), Veldwijk, Mendes Rodrigues.
MVV Maastricht: Castro; Stankov, Verdellen, Knops (56. Gillis), Winkens; Smeets, Rutjes (76. Braken), Van Hyfte, Labylle; Schreurs, Esajas.

Bijzonderheden: Arbiter Bas Nijhuis gaf geel aan Adnan Alisic en Danny Post van FC Dordrecht en Nathan Rutjes van MVV Maastricht.

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.