Eén helft niet genoeg

In Wijdewormer gaf FC Dordrecht de wedstrijd tegen Jong AZ in exact één kwartier volledig weg. Op het scorebord veranderde de verdiende 0-1 ruststand in een 3-1 voorsprong voor de thuisclub. “Onnodig” luidde de veel gebruikte kwalificatie na afloop, maar het talentenensemble maakte zeker indruk met de wijze waarop de Dordtse afweer het nakijken gaf.

Voor rust leek het nog een heel andere kant uit de gaan. Dordt kwam bijna flitsend uit de startblokken en de snelle voorsprong door Samuele Longo was een logisch gevolg van de spelverhouding. Ook daarna bleef het spel prettig om naar te kijken, bij vlagen rolde er ook zeker mooie aanvallen over het Alkmaarse kunstgras. Overigens zonder dat het tot écht grote mogelijkheden kwam.

Het elftal van Santoni zat op dat moment nog degelijk in elkaar. Nieuweling Aliou Balde mocht direct aan de aftrap verschijnen maar bleek met zijn snelheid ook direct een duidelijke versterking, bovendien schuwt de Feyenoord huurling de vuile meters niet.

Halverwege leek de controle nog steeds in Dordtse handen, maar schijn bedroog. Het piepjonge AZ greep de macht en Dordt kreeg volledig het nakijken. Jari Schuurman redde aanvankelijk nog attent op de lijn, maar amper honderd tellen later had Bossin toch het nakijken. Reverson, Engel en Allouch lieten de Dordtse doelman zonder verweer.

De klap kwam hard aan, zeker omdat die in drievoud werd uitgedeeld. Het duurde tot in het laatste kwartier voor Dordrecht weer voor de AZ goal verscheen. Met de rentree van Jaymillio Pinas en Doesburg als extra spits, lukte het toch niet om een slotoffensief uit te persen. De paar verdwaalde pogingen konden de derde nederlaag van het seizoen niet meer voorkomen.

 

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; El Azzouzi, Van Huizen, Van den Avert (75. Savastano); Schippers, Schuurman, Reemst (58. Pinas), Brito; Balde (66. Doesburg), Longo, Suray.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.