Eén doelpunt is genoeg

In Sittard werd de zegetocht van FC Dordrecht met een sobere 0-1 overwinning voortgezet. Op bezoek bij het sympathieke Fortuna werd het sportieve gedeelte zakelijk afgehandeld, één doelpunt was voldoende om ook de tweede periode als beste ploeg in de Jupiler League af te sluiten. Rihairo Meulens mocht zich dit keer als matchwinnaar laten huldigen.

Na de twintig doelpunten (plus een half dozijn treffers op paal en lat) in de vijf voorgaande duels was het deze vrijdagavond vooral de efficiëntie die de Dordtenaren aan de dertiende seizoenszege hielpen. De eerste doelpoging na een half uur werd onmiddellijk tot treffer gepromoveerd. Meulens verlengde de vrije trap van Yoëll van Nieff tot in het net: 0-1.

Veel meer zat er op de zware Limburgse grasmat ook niet in. Fortuna toonde lef en behield het initiatief in de wedstrijd, daarbij geholpen door de onnauwkeurig spelende Schapekoppen. De van Jong Oranje teruggekeerde Warner Hahn werd vaker op de proef gesteld dan zijn collega onder de andere lat, maar na rust hoefde ook de Dordtse doelman nooit meer echt handelend op te treden. Verwend door de spektakelstukken tegen Sparta en Eindhoven kon het treffen in Sittard derhalve nauwelijks boeien.

Na het laatste fluitsignaal van de pietluttige Belgische arbiter Verboomen kon niemand in Dordtse kamp daar echter mee zitten. Met verwijzingen naar het spreekwoordelijke ‘fortuin van de koploper’ en gelouterde uitspraken over de gevolgen van het ‘ook winnen van slechte wedstrijden’, werd met een tevreden glimlach het glas geheven.

Foto: Erwin Spek | Bekijk de complete fotorapportage van “Fortuna Sittard – FC Dordrecht”

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.