E-Schapekoppen

Naast de reguliere voetbalcompetitie heeft de KKD dit seizoen ook een alternatieve E-sports competitie gestart. In deze competitie strijden alle Keuken Kampioen Divisie clubs tegen elkaar in het spel Rocket League. Er is ook een team wat uitkomt voor onze prachtclub, alle reden dus om ze even te leren kennen!

 

Stel jezelf eens voor?

Daan: Mijn naam is Daan en ik ben 21 jaar. Ik woon in een dorpje in de achterhoek.  Ik ben sinds kort gestopt met mijn studie en heb een tussenjaar genomen. Volgend schooljaar wil ik gaan beginnen aan de studie International Business. In 2017 ben ik begonnen met het spelen van Rocket League en is het langzamerhand uitgegroeid tot iets wat serieuzer is dan alleen voor het plezier.

Anwar: Ik ben Anwar en ben 19 jaar oud. Ik kom uit Rotterdam-Zuid en studeer op dit moment Creative Business. In 2015 begon ik al met het spelen van Rocket League en ben het sinds twee jaar wat serieuzer gaan oppakken.

 

Hoe is het team tot stand gekomen?

Daan kwam twee teamleden tegen in het spel zelf en begon met hun te spelen.  Anwar kwamen ze vervolgens ook in de Rocket League wereld tegen, uiteindelijk zijn ze twee maanden geleden zo met elkaar begonnen te spelen. Alleen Egor en Jens kennen elkaar al vanuit het privéleven.

 

Wat is jullie band met FC Dordrecht?

Niemand had eigenlijk echt een persoonlijke voetbalvoorkeur, Anwar is zelf weleens bij FC Dordrecht geweest om wedstrijden te bezoeken. Daarom had hij het in de groep gegooid om het bij FC Dordrecht te gaan proberen.

Wat zijn jullie ervaringen van de KKD E-sports competitie?

Het niveau ligt bij de hogere teams simpelweg veel hoger dan ons niveau, dit zorgt er soms voor dat het niet altijd even leuk is. We verliezen namelijk veel van de teams die hoger spelen. Tegen de middenmoters verliezen we tot nu toe veel door persoonlijke fouten, dit wekt soms dan weer frustraties op. Verder is het wel allemaal erg goed geregeld en hebben we het wel naar ons zin, het is namelijk de hoogste Rocket League competitie van Nederland. De organisatie van het toernooi verloopt goed en daar is weinig op aan te merken. De communicatie gaat veelal via mail en discord.

Is er een verklaring voor de huidige positie op de ranglijst?

Het kan veel beter, we zijn ook pas net begonnen met samenspelen. We moesten daarom nog echt op elkaar in leren spelen, dit ging de laatste paar wedstrijden veel beter. We zijn er dus van overtuigd dat we de tweede periode veel beter gaan spelen dan dat we tot nu toe hebben laten zien.

Gaan jullie ook meedoen aan het kwalificatietoernooi voor periode twee?

Ja, ook weer voor FC Dordrecht.

Hebben jullie enkele tips, tricks en ervaringen voor eventuele volgende deelnemers?

Wees goed geranked binnen Rocket League om te kunnen meespelen met het niveau. Zorg ervoor dat je ongeveer bij de beste 5% van de wereld zit (We zaten zelf bij de top 1% van de wereld). Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je er ook gewoon plezier in hebt.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.