Dure punten

Tegen Oss heeft FC Dordrecht dure punten laten liggen op de weg naar een play-off plek. In een wedstrijd die na de voorafgaande herdenking van Theo Bos niet de schwung kreeg waarop gehoopt was, kreeg de ploeg van interim-trainer Virgil Breetveld een volgende domper te verwerken: 0-1.

De wisselvalligheid van de Dordtenaren (die een week eerder met de 1-5 in Eindhoven wel weer een stukje van het ware gezicht hadden laten zien) is best verklaarbaar. De omstandigheden met het winterse weer met afgelastingen en inhaalprogramma’s, het plotseling wegvallen van tegenstanders, het uitstellen van wedstrijden, de noodzakelijke interim-opvolgingen van de trainersfunctie en uiteindelijk het droeve heengaan van Theo Bos hebben er toe geleid dat er in 2013 niet of nauwelijks van enig ritme sprake kan zijn.

Dat werd ook in de wedstrijd tegen FC Oss weer zichtbaar. De ploeg liep over van goede wil, doch liep zich vooral stuk in de eigen zoektocht naar balans. Met een volledige selectie ter beschikking was er gekozen voor dezelfde basisspelers als afgelopen week met de weer schorsingsvrije Lima ten faveure van Peersman. Alleen Amevor (linksback) en Fortes (centraal) hadden van positie geruild.

De openingsminuten waren nog voor de gasten, daarna trok Dordt de partij naar zich toe en even had het er de schijn van dat het neerslachtige van de herdenkingsceremonie omgezet zou gaan worden in een vrolijk wedstrijdgebeuren. Zelfs de in de door Bekebrede weggewuifde penaltysituatie nam dat vertrouwen niet weg.

De koek bleek echter toch op te zijn, de kansen waren nog maar kruimelwerk ondanks het vele balbezit. Oss stelde daar – onder leiding van de bij gelegenheid met passen strooiende Marcel van der Sloot – af een toe een aardige combinatie tegenover zonder dat ook dat tot gevaar leidde. Beide keepers werden derhalve niet op de proef gesteld. En bij de eerste doelgerichte poging was Stef Doedée volkomen kansloos op de geplaatste kopbal van Kenny Teijsse zodat ook de teruggekeerde keeper nauwelijks een bijdrage kon leveren bij zijn rentree op de Krommedijk.

De 0-1 van vlak voor rust bleek in de tweede helft een onoverbrugbare kloof. Dordt probeerde wel aan te zetten, maar slaagde er te weinig in de juiste precisie te vinden. Met Kousemaker voor Alisic ging het laatste half uur in en met het verstrijken van de tijd werd het spel opportunistischer. Het verhoogde de spanning, maar niet het raffinement dat juist nodig was om de verdediging van FC Oss te slechten.

Dat benodigde stukje controle kwam Fouad Idabdelhay ook net tekort. Binnen de minuut nadat hij een kwartier voor tijd voor de geblesseerde Danny Post in het veld was gekomen, kreeg de getructe aanvaller de grootste kans van de wedstrijd. Met een vrije weg richting Arends speelde hij de bal net te voor zich uit waardoor de doelman redding kon brengen.

Met Kalisse voor Luckermans werd in de slotfase nog een alles-of-niets geprobeerd, maar de juiste richting werd niet meer gevonden. Daar slaagde Oss in (al dan niet toevallig verkregen) balbezit beter in waardoor Doedée nog wel twee maal handelend op moest treden.

Zodoende begon én eindigde deze kille vrijdagavond met een droevig gevoel.

Scoreverloop: 0-1 Teijsse (40).
Opstelling FC Dordrecht: Doedée; Gielisse, Lima, Fortes, Amevor; Rijsdijk, Post (74. Idabdelhay), Rijsdijk, Alisic (61. Kousemaker); Luckermans (82. Kalisse), Veldwijk, Kortzorg.
Bijzonderheden: De misplaatste leiding van Bekebrede leidde tot gele kaarten voor Veldwijk en Fortes van Dordrecht en Nalbantoglu en Simone van Oss.

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.