‘Dromen van eredivisie’

Mendes Rodrigues ADO-huurling bij FC Dordrecht

Met Garry Mendes Rodrigues heeft FC Dordrecht de eerste versterking van ADO Den Haag in huis. De aalvlugge 21-jarige aanvallende middenvelder tekende in april zijn eerste profcontract bij de club uit de residentie en is in Dordrecht gestald om te rijpen. ,,Ik wil veel aan spelen toekomen om klaar te zijn voor de eredivisie.”

Het contrast met afgelopen seizoen is groot voor Garry Mendes Rodrigues. Met FC Boshuizen uit Leiden nam de speler met een Kaapverdische achtergrond het in de zondag-eerste klasse B onder meer op tegen Papendrecht. Met de betoverende statistieken van 24 doelpunten en 20 assists speelde Mendes Rodrigues zich in de belangstelling van zowel ADO Den Haag als Sparta Rotterdam.

,,Voor mij was die keus niet moeilijk,” bekent de voormalig jeugdspeler van Feyenoord en Sparta rap. ,,ADO speelt in de eredivisie. Ik heb er altijd van gedroomd om op dat niveau uit te mogen komen.”

Vorig seizoen mocht de Rotterdammer in de winterstop al op proef komen bij ADO Den Haag tijdens het trainingskamp in het Zuid-Spaanse Estepona. ,,In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heb ik twee weken met het eerste van ADO meegetraind. Tom Beugelsdijk en Kevin Tano zeiden al dat ik naar FC Dordrecht moest gaan om lekker aan spelen toe te komen.”

Met Mendes Rodrigues heeft FC Dordrecht zich verzekerd van een extra aanvallende pion. ,,Het liefst speel ik op ‘tien’. Daar heb ik de vrijheid om de ruimte in te duiken, de één-twee aan te gaan met de spitsen en om voor het doel van de tegenstander te komen.”

Afgelopen seizoen vervulde hij de rol van spelmaker bij FC Boshuizen met verve. De jongeling leek met die club af te stevenen op het tweede kampioenschap in drie jaar. ,,We stonden dertien punten los, maar aan het eind van de competitie liep het helemaal verkeerd. Ik raakte zelf geblesseerd en ben ook in de tegen het Beverwijkse DEM verloren nacompetitie niet meer in actie gekomen.”

Voor Mendes Rodrigues lag echter al een profcontract klaar in Den Haag. ,,Ik heb altijd nog gehoopt op een tweede kans in het betaalde voetbal. Nu moet ik wennen aan de professionaliteit en aan het spel van FC Dordrecht. Ik wil dit jaar veel aan spelen toekomen en met FC Dordrecht eindigen in het linkerrijtje. Dan hoop ik klaar te zijn voor de eredivisie.”

Zaterdag ontmoet Mendes Rodrigues alvast een eredivisionist, wanneer Feyenoord op bezoek komt. ,,Een mooi moment, vooral omdat Jerson Cabral mijn neefje is. Nadat we twee seizoenen bij elkaar in een team uit de Feyenoord-jeugd speelden, heb ik niet meer met hem op het veld gestaan.”

Tekst: Yorick Groeneweg / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.