Drie punten met tien man

In Velsen-Zuid stond FC Dordrecht al snel met een man minder op het veld. Tsoungui ontving een rode kaart na een snoeiharde tackle op de middenlijn. In de eerste helft was het van beide ploegen wat behoudend maar Telstar ging opzoek naar de openingstreffers. Toch waren het de Schapekoppen die de beste kansen kregen. Pas in de 69e minuut scoort Rene Kriwak de openingstreffer. Vlak voor dat de blessuretijd ingaat is het Suray die de voorsprong verdubbeld en de wedstrijd beslist. FC Dordrecht wint met een man minder met 0-2 van Telstar.

FC Dordrecht treedt aan met een flink uitgedunde selectie. Op de bank zitten maar zes veldspelers en één keeper. In de basis vervangen Bronkhorst en Doornbusch de afwezige Aberkane en Plogmann. Bronkhorst en Doornbusch hebben beide een geschiedenis in Velsen-Zuid. Korede Osundina maakt zijn basisdebuut voor de Schapekoppen.

De openingsfase van de wedstrijd is redelijk rustig maar FC Dordrecht heeft de overhand. In de 12e minuut is het eerste opvallende moment, Tsoungui krijgt rood van scheidsrechter Gerrets na een harde tackle. Santoni brengt Bartek Smolarczyk in het veld om de verdediging weer op orde te brengen. Ondanks de overtal situatie voor Telstar wordt Doornbusch pas tien minuten na de rode kaart aan het werk gezet, hij weet simpel te redden.

De ploegen lijken meer in evenwicht en krijgen beide kansen. De grootste kans is voor FC Dordrecht dat na goed combinatiespel via Osundina een schot net voorlangs ziet gaan. In de 42e minuut probeert Sebaoui op acrobatische wijze een voorzet binnen te werken, zijn omhaal gaat net naast het doel van Koeman.

In de rust is Sebaoui achtergebleven in de kleedkamer, Daniel van Vianen komt in de ploeg. Telstar wisselt twee keer, Van den Heerik en Bouyaghlafen komen in de ploeg. Na amper een minuut lost basisdebutant Osundina een hard schot, deze gaat helaas net over het vijandige doel heen. Aan de andere kant krijgt Eddahchouri een niet te missen kans maar hij knikt de bal net naast het doel. Van Vianen knikt de bal vervolgens in de handen van Ronald Koeman Jr. De wedstrijd gaat nu echt alle kanten op en een doelpunt hangt in de lucht.

In de 55e minuut krijgt opnieuw Eddahchouri een enorme kans, nadat hij zichzelf goed vrijspeelt schiet hij de bal tegen Van der Avert aan. In de 69e minuut is daar dan eindelijk de openingstreffer, FC Dordrecht scoort de 0-1. Bronkhorst geeft een goede voorzet die nog net geschampt wordt door Rene Kriwak die de treffer op zijn naam krijgt. Een kleine tien minuutjes later brengt Santoni Receveur en Van Gogh in de ploeg, Bronkhorst en Osundina verlaten het veld.

Telstar krijgt een goede kans na geklungel achterin bij de Dordtenaren, Doornbusch weet van dichtbij knap te redden. In de slotfase krijgt Eddahchouri voor de zoveelste keer een grote kans maar opnieuw weet hij het niet af te maken. Ook de ingevallen Danzel Gravenberch weet zijn voet niet tegen de bal te krijgen. In de 89e minuut verdubbeld FC Dordrecht de voorsprong via een pijlsnelle counter, Suray laat Koeman voor de tweede keer vissen. Even lijkt het erop dat Kriwak zelfs nog de 0-3 op het scorebord zet maar de grensrechter heeft buitenspel geconstateerd. In de slotminuten neemt Joey de Bie de positie in van Rene Kriwak.

Bedankt voor de support in Velsen-Zuid! Op naar de bekerwedstrijd tegen Cambuur!

Opstelling FC Dordrecht: Trevor Doornbusch; Ilias Bronkhorst (76. Rogier van Gogh), Jop van der Avert, Antef Tsoungui, John Hilton; Jari Schuurman, Shiloh ’t Zand (18. Bartek Smolarczyk), Mathis Suray; Korede Osundina (76. Tim Receveur), Rene Kriwak (91. Joey de Bie), Ilias Sebaoui (46. Daniel van Vianen)