Draaiboek Supportersmars

Over twee dagen is het zover. Vrijdag 2 november gaat de supportersmars gelopen worden. Het initiatief van een groep supporters van FC Dordrecht is in een paar weken uitgegroeid tot een hype. De actie “Red onze Club” is doorgedrongen in heel de stad, vanaf de basisschool tot aan elke verdieping van het stadskantoor.

De supporters verzamelen om 18:00 uur op het Stadhuisplein. Iedereen is welkom om zich – al dan niet onderweg – bij de mars aan te sluiten. Vanaf het stadhuis vertrekt de stoet om 18:30 uur in de richting van het stadion via de volgende route: Stadhuisplein, Lombardstraat, Lange Breestraat, Grote Spuistraat, Spuiboulevard, Johan de Wittstraat, Stationsweg, Burgemeester de Raadtsingel, Transvaalstraat, Krommedijk, Crayensteynstraat, Reeweg Oost.

Vanaf de Spuiboulevard zal de spelersbus van Wierks de mars voorgaan. Ook de jeugdafdeling van FC Dordrecht en Ad Heijsman en Marco Boogers zullen de mars meelopen. Zowel de onderlinge betrokkenheid als de samenwerking tussen supporters en club is groot.

Omdat de politie zal zorgdragen voor de doorgang op kruispunten en rotondes wordt de aankomst bij het stadion verwacht tussen 19:15 en 19:30 uur.

Onderweg gelden er wel een aantal regels:

  • De opzet is een vreedzame mars waarmee FC Dordrecht op een positieve wijze wordt uitgedragen.
  • Deelnemers aan de optocht mogen geen overlast veroorzaken tijdens de route.
  • Knalvuurwerk is verboden.
  • Stewards van FC Dordrecht zullen de mars begeleiden. Iedereen wordt verzocht naar de aanwijzingen van de stewards te luisteren.

De supporters willen met de actie de gemeente tonen dat FC Dordrecht een breed draagvlak heeft en hierdoor een politiek klimaat creëren op basis waarvan in de toekomst gezamenlijk het noodzakelijk nieuwe stadion gerealiseerd kan worden.

De teller van het aantal ingezamelde handtekeningen loopt inmiddels richting de 13.000 en nog dagelijks komen daar nieuwe bij. Kort voor de aftrap van de thuiswedstrijd – om 19:50 uur – zullen de initiatiefnemers Marcel, Martijn, Jos , Joey , Bobby en Manuel op het veld de handtekeningen overhandigen aan de wethouders Sleeking en Reynvaan die daarmee gehoor zullen geven aan de uitnodiging die zij daarvoor hadden ontvangen.

Er is gekozen voor de middenstip van het speelveld omdat dan zoveel mogelijk mensen de overhandiging kunnen zien. Bovendien voorkomt het een logistieke ophoping op het voorterrein.

Komende vrijdag gaat een unieke dag worden in de clubgeschiedenis. Iedereen is welkom deze mee te maken. De wedstrijd tegen Eindhoven begint om 20:00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.