Dordtse Atta de Tolk scoort ook voor gezondheid

Atta de Tolk is een oude bekende in de Nederlandse hiphop-scene. De rapper uit Dordrecht is weer begonnen aan een project.  Alleen is het deze keer geen album of een mixtape, maar een heel andere missie. De zwaarlijvige rapper gaat het komende jaar zijn levensstijl omgooien en legt zijn reis naar een gezond leven vast in de webshow: Afvallen met Atta.

“Het is een project waarin ik in een jaar ga afvallen,” zegt Atta de Tolk. “Ik weeg nu rond de 135 kilo en ik wil graag naar de 85 kilo. Ik wil zelfs zo’n goede gezondheid krijgen, zodat ik de marathon van Amsterdam kan lopen in 2015.” Veel mensen vallen af om er beter uit te zien, maar bij de zwaarlijvige rapper uit Dordrecht ligt het anders. “Ik heb leververvetting, dus ik moet afvallen. Alle ziektes die te maken hebben met overgewicht komen voor in mijn familie. Er is een groot risico en ik merk deze gezondheidsproblemen nu al. Daar wil ik vanaf.”
Zo’n verandering in levensstijl neemt bepaalde gevolgen met zich mee. “Het is niet makkelijk, want ik ben niet gewend om zo te leven. Ik ben ook ziek geweest vanwege de verandering. Ik ben constant bezig met mijn dieet en moet een logboek bijhouden.”

Één van de dromen van Atta was om mee te mogen trainen bij FC Dordrecht. Deze droom is dit seizoen uitgekomen al verliep dat niet zonder slag of stoot. Aan het begin van het seizoen was hij nog afgetest maar na de winterstop mocht hij dan toch echt zijn entree maken op het trainingsveld van de eredivisieclub!

Benieuwd hoe het aftesten en het meetrainen er uitzien?

Atta de Tolk afgetest bij FC Dordrecht.

Atta de Tolk nieuwe speler selectie FC Dordrecht

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.