Dordtenaren dankzij late goal hekkensluiter af

In een wedstrijd waar de kansen voor de Dordtenaren schaars waren, is het toch gelukt één punt uit het vuur te slepen. En niet zomaar een punt, een punt waarmee FC Dordrecht eindelijk is verlost van de laatste plaats. In de 93e minuut kreeg invaller Thomas Schalekamp de bal voor zijn linkervoet en bedacht zich geen moment, goal!

Op een regenachtig sportpark Zoudenbalch was het spel de eerste helft grotendeels vergelijkbaar met het weer, slecht. De Dordtenaren wisten grote delen van de eerste helft balbezit te houden, maar deden er verolgens weinig mee. Zo was de eerste kans van de wedstrijd voor de Domstedelingen. Van den Berg draaide op randje zestien open, maar mikte ver naast. Niet veel later was daar dan ook de eerste mogelijkheid voor onze Schapekoppen. Een gevaarlijke voorzet werd, nog voordat Gravenberch kon binnenlopen, verwerkt tot hoekschop door de Utrechtse defensie. In de 12e minuut bracht Velanas Jong FC Utrecht op 1-0 door raak te schieten in de verre hoek. Vervolgens hield FC Dordrecht het slechts bij speldenprikjes, terwijl Mike Havekotte regelmatig moest optreden om zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Zelfs Jordy Wehrmann ontpopte zich als prima stand-in door de bal op eigen doellijn weg te koppen. Daarmee was het gevaar nog niet geweken want Green werkte de bal via een uitstekende sliding op de eigen doelpaal. Zo, even ademhalen en een kwartiertje rusten.

FC Dordrecht mocht van geluk spreken dat het slechts met een 1-0 achterstand aan de tweede helft begon. Inmiddels was het gestopt met regenen, en dat deed de Dordtenaren overduidelijk goed. De defensie stond een stuk beter en Havekotte werd slechts een enkele keer gedwongen tot ingrijpen. De grootste kans om de wedstrijd te beslissen was voor Arweiler, maar hij kwam niet op tijd bij de bal. Een alerte Mike Havekotte lag nuttig in de weg. Door drie verse krachten werd FC Dordrecht voorzien van nieuwe impulsen. Kok, Hogesteger en Schalekamp waren ingevallen. Plan A tot en met Z kon de prullenbak in, pompen! En daar kwam die kans. In de 93e minuut stoomde de onvermoeibare Polley op. Zijn voorzet ketste af, kwam terecht bij Wehrmann, die van randje zestien kon aanleggen. Het schot van Wehrmann kwam via een Dordts been voor de linker van Schalekamp. Hij liet op zijn beurt doelman De Keijzer volstrekt kansloos. De voormalig jeugdspeler die een aantal weken geleden een zware tegenslag te verwerken kreeg was met recht de gevierde man. Iets wat de spits enorm toekomt. Hij schoot onze FC naar 1-1 en van de laatste plaats af. Niet veel later werd afgefloten en keerde menig Dordtenaar toch tevreden en met een voldaan gevoel huiswaarts.

Inmiddels twee wedstrijden op rij ongeslagen, en ook de afgelopen twee thuiswedstrijden ongeslagen gaat FC Dordrecht aankomende vrijdag voor niets minder dan drie punten! Almere City FC komt op bezoek in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Alle support is nodig om het succes tegen FC Eindhoven te overtreffen, tot dan!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.