Dordt verzuimd te scoren

FC Dordrecht is er niet in geslaagd de winnende draad weer op te pakken, Helmond Sport ging er na een enerverende wedstrijd met de zege vandoor: 2-4. De tweede nederlaag in successie na de winterstop is echter allerminst reden tot zorgen, daarvoor speelde Dordt te goed.

Ook zonder de geschorste Gielisse en zieke Luckermans kon trainer Gert Kruys starten met een basisformatie die als een eerste keuze genoemd kon worden. Sterk genoeg derhalve om de toppositie van voor de winterstop te heroveren. De wedstrijd opende ook navenant, Dordt greep het initiatief en ging gretig op zoek naar de goal van de tegenstander waar het ook binnen de minuut verscheen. Doelman Van der Steen kon echter de eerste bal gemakkelijk vangen. Er zouden die avond nog vele voor de zich onderscheidende keeper volgen.

Daar zat hem ook gelijk het verschil. Waar de thuisploeg grossierde in kansen die houdbaar werden ingeschoten, troffen de gasten met een grote efficiëntie wel raak uit de spaarzame mogelijkheden.

Toch kwam Dordt eerst nog op voorsprong. De scherpe voorzet na een klein kwartier van de naar Bulgarije vertrekkende Garry Mendes Rodrigues werd door Ter Horst over zijn eigen doellijn gewerkt. De 1-0 was op dat moment zeker verdiend.

De gelijkmaker van Van Geffen acht minuten later kwam feitelijk uit het niets. Jeffrey Rijsdijk wilde te mooi uitverdedigen, maar legde de bal panklaar voor zijn tegenstander die genadeloos in de rechter benedenhoek uithaalde: 1-1.

De thuisclub liet zich niet verstoren door die tegenvaller en ging onverdroten verder op jacht naar meer doelpunten. Tot twee maal toe werd de bal echter door een Helmondse verdediger van de lijn gehaald en Rijsdijk trof de lat. Een nieuwe voorsprong leek slechts een kwestie van tijd, maar de Brabanders staan niet voor niets zo hoog op de ranglijst. Het verdedigde adequaat en counterde geniepig. Het spelbeeld bleef daardoor aantrekkelijk.

Na de pauze werd de toch al zware grasmat verder omgeploegd in het strijdgewoel waardoor het opportunisme het van het voetbal begon te winnen. Op zoek naar het hoge tempo naar voren begonnen er achterin gaten te vallen. De 1-2 van topscorer Güvenç was daar een voorbeeld van. De splijtende pass van ‘Dordtenaar’ Sequeira viel te gemakkelijk tussen verdediging en keeper.

Even later was die andere oud-Dordtenaar Erik Quekel die attent reageerde op een rebound en de 1-3 op het scorebord schoot.

Met nog een kwartier op de klok was Dordrecht nog niet verloren. De mouwen gingen nog verder omhoog en Lima werd als extra soldaat naar het front gestuurd. Helmond werd terug gedrongen, maar Wouter van der Steen hield zijn ploeg tot vervelens toe overeind. Toen Danny Post in de 84e minuut echter toch de 2-3 tegen de touwen knalde, geloofde heel Dordt weer in de mogelijkheid van een nieuw wondertje.

Verder dan dichtbij kwam de thuisploeg echter niet en toen Van Nuland ver in de extra tijd de 2-4 binnen mocht schuiven, was ook dit sprookje voorbij.

Scoreverloop: 1-0 Ter Horst (13. ed), 1-1 Van Geffen (21), 1-2 Güvenç (69), 1-3 Quekel (75), 2-3 Post (84), 2-4 Van Nuland (90+3).
Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Lima, Amevor, Peersman; Rijsdijk, Post, Alisic (60. Kousemaker); Kalisse (80. Tano), Veldwijk, Mendes.

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.