Dordt stunt in Doetinchem na een geweldige avond!

Vanavond om 20:00 uur stond het lastige uitduel tegen De Graafschap op de planning. De Schapekoppen hopen de week goed af te sluiten na de overwinning op Telstar.

Het draait vanavond niet alleen om voetbal. De politie wil met deze wedstrijd aandacht vragen voor de zaak rondom Sem Vijverberg. Het coldcaseteam doet vijftien jaar na de vondst van Sem een ultieme poging om de zaak op te lossen. De spelers en arbiters komen met speciale shirts het veld op en het stadion wordt eenmalig omgedoopt tot het Sem Vijverberg Stadion. #hetisnooittelaatomtepraten

Het eerste wapenfeit is voor Dordt. De Schapekoppen zijn met Bannis en een aantal vrije trappen van Schuurman gevaarlijk, maar weten het doel niet te vinden. Na een kwartier spelen begint De Graafschap meer en meer in het eigen spel te komen. Er volgt een storm van kansen voor de ploeg van Mike Snoei, maar meerdere reddingen van Van Herk weerhouden de Superboeren van een voorsprong.

Na een half uur spelen begint FC Dordrecht beter en beter te combineren. Zo ontstaan een aantal grote kansen en uiteindelijk de 0-1. Agrafiotis schiet van dichtbij raak en brengt de Schapekoppen op voorsprong. Onze jongens hebben daarna honger naar meer. Agrafiotis wordt neergehaald in het zestienmetergebied en claimt een penalty, maar van een strafschop wil scheidsrechter Bax niets weten. De spelers gaan de kleedkamers in met een 0-1 ruststand.

Dordt komt erg wakker uit de kleedkamers. Ze dwingen kansen af en na een krap uur spelen komt de 0-2 op het scorebord. Musaba geeft een heerlijke steekpass op Bannis, die de bal langs de keeper krijgt. Hierna probeert De Graafschap via de counter de aansluitingstreffer te vinden. Niet lang na de 0-2 scoren de Schapekoppen opnieuw. Musaba speelt, na een geweldige steekpass van Schuurman, keeper De Boer uit. Hij krijgt de bal bij Bannis die kalm zijn tweede van de avond maakt. Tien minuten voor tijd moet aanvoerder Van de Pavert het veld verlaten. De winst is veiliggesteld. De Schapekoppen stunten in Doetinchem en winnen met 0-3.

Een mooie afsluiting van een week waarin de volle buit is binnengehaald. Maandag komt FC Eindhoven op bezoek in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Fijn paasweekend Dordtenaren en tot maandag!

Bekijk hier de nabeschouwing met goalgetter Naoufal Bannis.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.