Dordt pakt punt tegen SC Heerenveen

FC Dordrecht heeft een punt gepakt tegen SC Heerenveen. Het werd 0-0 aan de Krommedijk en dat punt kwam de thuisploeg meer dan toe. Door dit resultaat komt het elftal van trainer Ernie Brandts op elf punten, drie minder dan NAC Breda, de nummer voorlaatst van de eredivisie.

De bezoekers waren iets gevaarlijker in het begin van de wedstrijd.  Heerenveen kreeg in de beginfase een aantal corners, maar kwamen niet tot scoren. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Dordrecht beter in het duel. Een stiftbal van Mart Lieder, in de weg gezeten door keeper Nordfeldt, verdween net naast.

Heerenveen startte voortvarend aan de tweede helft en kreeg binnen de minuut een grote kans. De inglijdende Luciano Slagveer vond Kurto op zijn weg en de keeper blesseerde zich daarbij zo ernstig dat hij moest worden vervangen door Robbert te Loeke. De in de eredivisie debuterende doelman kwam met de schrik vrij toen Joost van Aken van dicht bij over mikte. Halverwege de tweede helft kreeg Lewis een enorme kans op aangeven van Joris van Overeem, maar het schot van de kersverse Schapenkop werd geblokt.

FC Dordrecht deed zeker niet onder voor de Friezen en bleef knokken voor een doelpunt tegen het tobbende Heerenveen. Dat offensief leverde kleine kansjes op, maar geen treffer. Wel hield FC Dordrecht, na de 1-0 overwinning van vorige week op Excelsior, voor de tweede keer op rij de nul.

Scoreverloop: 0-0

Opstellingen
FC Dordrecht: Kurto (50. Te Loeke), Van Deelen, Lima, Peersman, Gosens, Van Overeem (88. Fortes), Steenvoorden, Ojo, Alisic (46. Pisas), Lewis en Lieder.
SC Heerenveen: Nordfeldt, Marzo, Schmidt, van Aken, van Anholt, De Roon, Sinkgraven (67. Dalgaard), Thern, Slagveer, van de Berg, Larsson (90.Namli)

Bijzonderheden: Scheidsrechter Nijhuis gaf geel aan Schmidt (Heerenveen)