Dordt neemt laat afstand van FC Emmen

In de jacht op deelname aan de nacompetitie was winst voor FC Dordrecht thuis tegen FC Emmen een absolute must. Aan die verplichting voldeed de thuisploeg. In de slotfase namen de Dordtenaren afstand van de zieltogende bezoekers die al zeven uur geen treffer produceerden : 3-0.

Het was bepaald niet de meest oogstrelende voorstelling die FC Dordrecht dit seizoen aan de Krommedijk opvoerde. Maar tegen de povere formatie van trainer René Hake, die de reis naar Dordrecht had aanvaard met vier nederlagen in successie op het conto en al een kleine 400 minuten zonder treffer, was een magere prestatie voldoende voor de gewenste winst.

Interim-trainer Virgil Breetveld had vastgehouden aan de 4-4-2-samenstelling, die een week eerder in Volendam een veelvoud aan kansen had gecreëerd. Middenvelder Nick Coster haakte echter in de warming-up af met een dijbeenblessure. ,,Nick had al enkele dagen last van die blessure en gaf aan dat hij echt niet kon beginnen,” aldus Breetveld.

De vervanger van Nick Coster, Wouter de Vogel, speelde een cruciale rol bij de openingstreffer van FC Dordrecht dat ongewoon apathisch aan de wedstrijd was begonnen. De Vogel liet een vrije trap op het hoofd van een andere ADO-huurling, Tom Beugelsdijk, neerdalen. Beugelsdijk hoefde alleen maar te knikken om zijn tweede seizoenstreffer achter de kansloze Harm Zeinstra te laten verdwijnen. Met de voorsprong op zak liet FC Dordrecht, waar Mawouna Amevor tegen een schorsingsrijpe gele kaart opliep, zich inzakken en mocht de aanvallend machteloze tegenstander het spel maken.

Na de pauze maakte Renaldo Jongebloet, verhuurd door FC Dordrecht aan FC Emmen, zijn opwachting bij de Drenten. Jongebloets optreden was anoniem bij de gasten die wel bijna profiteerden van de lethargische houding van het achteruit bewegende FC Dordrecht. Doelman Nick van der Ploeg moest zich strekken op een kopbal van Sander Fischer en kreeg hulp van de lat na een vrije trap van de met geel bekeurde Randy Wolters. Wouter de Vogel volgde dat voorbeeld aan de andere kant in een betere fase van FC Dordrecht, dat geschrokken van de Emmer stuiptrekkingen meer druk naar voren ging zetten. Daardoor werd de beslissing geforceerd. Cecilio Lopes speelde de bal in de loop van de slim bewegende Santy Hulst die wel raad wist met het buitenkansje. De kers op de taart was de derde Dordtse treffer: Danny Post ontfutselde Jeffrey de Visscher de bal en zette samen met Jeffrey Rijsdijk de counter op, die koelbloedig door de inleider werd afgerond.

Opstelling FC Dordrecht: Van der Ploeg; Gielisse, Versluis (59. Lima), Beugelsdijk, Amevor; Rijsdijk, Post, Hulst, De Vogel; Tano (30. Achterberg), Lopes (83. Vlasblom).

FC Emmen: Zeinstra; Kunst, Fischer, Görtz, Koenders; Bemba (73. Metaj), De Groot, Mravec (46. Jongebloet); De Visscher, Rojer, Wolters (73. Boztepe).

Bijzonderheden: Arbiter Davy Otto gaf geel aan Mawouna Amevor vanFC Dordrecht en Randy Wolters van FC Emmen.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.