Dordt in mineur na nipt verlies bij NAC

In Breda daalde ineens toch nog de droom van een derde achtereenvolgende stunt door het vak van het massaal meegereisde Dordtse legioen. De weergaloze gelijkmaker van Tidjana Toure gaf de hoop op meer plotseling inhoud, al werd deze wellicht slechts ingegeven door de schoonheid van het doelpunt. Zoals vaker bleek de euforie ook tegen NAC bij een kortstondig denkbeeld, na de 3-2 een paar minuten later was die hoop voorbij.

Op basis van de statistieken zag het er allemaal nog niet eens zo slecht uit in het luidruchtige Rat Verlegh Stadion, maar de eerste helft was eigenlijk nauwelijks het aankijken waard. De eerste kans was weliswaar nog voor de in de basis teruggekeerde Samuele Longo, vervolgens was de thuisclub nadrukkelijk baas in eigen huis.

Zonder de geschorste Toine van Huizen werd de Dordtse defensie zich al na twintig minuten open gebroken. Uit een Bredaase hoekschop gleed de ongelukkige Sahverdi Çetin de bal met de noppen van zijn schoen precies voor de voeten van Martina die van dichtbij geen moeite had van dichtbij de 1-0 achter de kansloze Bossin te knallen.

Nog voor het halve uur stond de 2-0 op het scorebord. Aan de linkerkant van de verdediging kreeg Garbett alle ruimte voor een pasklare voorzet op Wermersson die met een volley via de binnenkant van de paal NAC liet juichen.

Pas na rust liet Dordrecht van zich spreken. Met de kwikzilveren Tidjana Toure en de weer fitte Ruggero Mannes (na langdurige blessures dit seizoen voor het eerst binnen de lijnen) werd de machteloze Dordtse aanval nieuw leven ingeblazen. En hoe! Al na vijf minuten richtte Mannes alle aandacht op zich. Met een ultieme sliding promoveerde de met een stoere haarband getooide invaller zijn eigen passeerbeweging op (of over) de achterlijn tot een perfecte voorzet. Longo behoefde alleen maar te knikken en zag de bal via de voet van keeper Korsmit het doel in hobbelen.

De omstreden 1-2 zette NAC in vuur en vlam en Dordt profiteerde daarvan. Het had de schroom van zich afgeworpen, durfde naar voren te gaan en werd beloond voor de nieuwe moed. Met het mooiste doelpunt van de avond toverde Tidjana Toure de 2-2 in de boeken. Op onnavolgbare wijze slalomde de jonge Fransman vanaf eigen helft door het gehele elftal van NAC om vervolgens met een precieze schuiver de bal langs Korsmit te schieten.

De hoop op meer duurde zes minuten. Een schot van Van Schuppen kwam via de voet van Aberkane in een boog terecht waardoor Bossin op het verkeerde been terecht kwam en Rutten met een half raak kopballetje de 3-2 in het doel frommelde. Alweer een pechmoment voor FC Dordrecht dat zich in de slotfase ondanks de goede bedoelingen niet meer naar een verdiend gelijkspel kon knokken.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Aberkane (80. Doesburg), El Azzouzi, Van der Avert, Brito (80. Savastano); Schuurman, Çetin (73. Reemst), Receveur; Camara (46. Mannes), Longo, Pinas (46.Toure).

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.