Dordt halt toegeroepen na verlies in Den Bosch

Het bezoek aan Den Bosch liep uit op de zesde teleurstelling op rij, in De Vliert ging een krachteloos FC Dordrecht met 3-1 onderuit. Een nederlaag waar feitelijk niets op af te dingen viel en waarbij de ploeg van de na afloop bekritiseerde Santoni zelfs van geluk mocht spreken dat de score niet op een oor wassing was uitgelopen.

Het begin was nog best hoopgevend. Na het echec van een week eerder was de basis op vijf plaatsen gewijzigd en de logisch lijkende opstelling ging ook voortvarend van start. Dordt was meer dan gewoonlijk in de openingsfase op de helft van de tegenstander te vinden, won duels, combineerde nauwkeurig en kwam tot doelpogingen.

Den Bosch deed vrolijk mee en even leek het erop dat het een leuke wedstrijd zou gaan worden. Die schone schijn was echter van korte duur. Het was aan Liam Bossin te danken dat de hoop ook voor het meegereisde legioen nog stand hield. Na een half uur was de goalie echter gezien toen Elso Brito door een flinke duw in zijn rug de bal in eigen doel kopte.

Tien minuten later mocht de thuisclub andermaal gemakkelijk door de Dordtse defensie lopen en kon Hammouti van dichtbij de 2-0 ruststand noteren.

Met Schippers voor de dolende Aberkane en Miceli voor Reemst probeerde FC Dordrecht in de tweede helft de bakens te verzetten. Tidjany Toure leek na een kwartier op fraaie wijze de spanning ook terug te brengen met de 2-1, maar kort daarna werd de poort achterin weer wagenwijd open gezet. Danny Verbeek had geen moeite om Bossin voor de derde maal te verschalken: 3-1.

Malhory Noc was na maandenlange afwezigheid door blessures eindelijk weer beschikbaar en Santoni probeerde met de Fransman nieuwe aanvallende impulsen te brengen. Het toch al broze geloof in eigen kunnen was echter volkomen uit de Schapekoppen verdwenen. De nummer achttien van de ranglijst, zelf ook niet bepaald in goeden doen de laatste weken, maakte het energieverschil schrijnend zichtbaar met een handvol opgelegde kansen. Het was een wonder dat de score niet nog verder opliep.

De wekelijkse machteloosheid leidde tot frustraties binnen de eigen gelederen. Na afloop werd er nadrukkelijk om eerherstel tegen Helmond Sport gevraagd.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; El Azzouzi, Van Huizen, Van der Avert (63. Noc); Aberkane (46. Schippers), Schuurman, Reemst (46. Miceli), Receveur, Brito; Longo (84. De Bie), Toure (79. Doesburg).

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.