Dordt haalt nieuwe doelman

FC Dordrecht heeft Luca Plogmann voor dit seizoen van Go Ahead Eagles gehuurd. De 23-jarige doelman verlengde onlangs zijn contract in Deventer met 3 jaar, maar heeft in de Adelaarshorst nog niet direct uitzicht op een basisplaats. In Dordrecht probeert de voormalige Duitse jeugd international nu tot speelminuten te komen.

Plogmann vult de vrijgekomen plek van Liam Bossin op en samen met Trevor Doornbusch en Tijn Baltussen komend jaar het keeperstrio voor Michele Santoni vormen.

Luca Plogmann speelde vanaf zijn zevende voor de jeugd van Werder Bremen in zijn eigen geboorteplaats met één uitstapje voor een korte verhuurperiode bij SV Meppen in 2020. Even na een uitverkiezing voor Duitsland Onder/21 raakte de keeper geblesseerd en raakte hij zonder club. In oktober vorig jaar pikte Go Ahead de nog altijd als groot talent te boek staande Plogmann op en ziet in hem een keeper voor de toekomst.

“Ik ben echt heel blij weer een kans te krijgen”, vertelt Luca Plogmann met enthousiasme in zijn stem. “Ik kijk er enorm naar uit en hoop mijn kwaliteiten weer te kunnen tonen. Het afgelopen seizoen heb ik alleen maar vriendschappelijke wedstrijden gespeeld en sta te popelen om mijn kans te pakken”

Foto: Winsser Visuals

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.