Dordt blijft overeind

FC Dordrecht heeft een zwaar bevochten punt overgehouden aan topper tegen het getergde De Graafschap, de Schapekoppen deelden met de Superboeren: 1-1. Een score die al bij rust was bereikt.

De volle Krommedijk kreeg dit keer een meer spannende dan fraaie strijd te zien waarin de gasten het de koploper soms moeilijk wisten te maken. De Dordtenaren toonden echter hun onverzettelijkheid en weigerden zich gewonnen te geven. Met één punt dienden beide ploegen zich derhalve tevreden te stellen.

De door de schorsing van Jeffry Fortes vacante rechtsbackpositie werd door Harry van den Ham ingevuld met Obi Onyeike uit het beloftenelftal die zich met faveure van zijn taak kweet. De traditie van een gemuteerde basis kreeg daarmee zijn negentiende vervolg dit seizoen, even langs als de Dordtenaren de trotse lijstaanvoerder in de Jupiler League zijn.

De Graafschap (in de afgelopen week opgepept door de ruime overwinning op Emmen én de eigen aanhang) ging fanatiek van start en kreeg in de 24e minuut loon naar werken toen Anco Jansen de 1-0 binnen kon schieten. Amper vier minuten later legde Yoëll van Nieff vanaf iets meer dan twintig meter aan voor de gelijkmaker door de vrije trap feilloos in de kruising te draaien: 1-1.

Na rust probeerden beide ploegen de overhand te krijgen in de lust naar de volle buit, maar kwamen niet meer tot scoren.

Foto: Erwin Spek | Bekijk de complete fotorapportage van “FC Dordrecht – De Graafschap”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.